USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GAZİANTEP ve GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

15-05-2021
Türkiye 27 Mart 1994 tarihinde gerçekleşen yerel seçimler sonrası yeni bir kavram ile tanıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Recep Tayyip Erdoğan, Türk belediyecilik anlayışına "Gönül Belediyeciliği" anlamını hediye ederek ileride neler başarabileceğinin en büyük sinyalini verdi. O tarihten sonra ise hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Yerel yöneticiler bu örneği kendi şehirlerinde uygulamaya çalışarak beton odaklı değil, insan odaklı bir anlayışla çalışmalarına devam etti.

2002 seçimlerinden günümüze gelecek olursak, Ak Partinin en güçlü olduğu yerlerin belediyecilerin en verimli çalıştığı yerler olduğunu görürüz. Yerelde sağlanan başarının genele yansıması ile sahaya daha hakim bir Ak Parti karşımıza çıkar. Son yerel seçimlerde kaybedilen Büyükşehirler ile muhalefet vitrine çıkarabileceği isimlere kavuşmuş oldu(!) Özellikle sosyal medyada bu isimlerin çalışmalarını sıklıkla görmekteyiz. Muhalefet, seçmene büyükşehir belediyeleri ile bir mesaj veriyor;

"Onların yaptıklarından çok daha fazlasını yapabiliriz."

Ak Parti için elde kalan Büyükşehirler bu nedenle çok önemli. Seçmene kaybedilen büyükşehirlerdeki başarısızlığın gösterilmesi yetmez. Onlardan çok daha iyisini yapabileceklerini ortaya görmek gerekir. Bugün size Güneydoğu'da bu konuda adeta destan yazarak hem Gaziantep adına hem Ak Parti adına "Gönül Belediyeciliği bize liderimizden emanet, yaparsak biz yaparız!" mesajı veren bir isimden Fatma Şahin'den bahsetmek istiyorum.

Korona denen illet üzerime çökmeden önce bir doktor arkadaşımın davetiyle ailece Gaziantep Gastronomi festivaline katılmıştım. Gaziantep'e has lezzetlerden tatmak için yarım saat sürecek olan sıranın sonunda beklerken kendime geldim. Doktor arkadaşıma dönerek; "Abi biz bu yemeği gidip restoranda aynı paraya sıra beklemeden çimler yerine masalarda oturarak efendi efendi niye yemiyoruz?" dedim. Doktor arkadaşım şaşkın bakışlarla "İşte festival var, buranın ambiyansı farklı" diyecek oldu ki kalabalık bir heyetle stantları gezen Fatma Şahin'i gördüm. Hafif bir tebessümle "Ambiyans önemli" dediğimi hatırlıyorum. Bir insanı, başka bir şehirden, şehrinize harcama yapmak için getirmeniz, tanıtımı ve organizasyonu ile başarılı olduğunuz anlamına gelir.

Günümüz şartlarında belediyelerden yol, su, sosyal tesis, temizlik vs. gibi asli görevlerin çok üstünde şeyler bekleniyor. Şehrin ekonomisi başta olmak üzere, tanıtımı, sanatsal/kültürel faaliyetleri, istihdam oluşturulması ve daha bir çok alanda başarılı olmanız lazım. Seçmen sokağa çıktığı zaman sizin varlığınızı hissetmez ise başarılı olmanız mümkün olmaz. Bir şekilde olağan hayatın içerisinde seçmene dokunmanız lazım. Çocuğu olduğunda, cenazesi olduğunda, hafta sonu pikniğinde, iş hayatında, sosyal hayatında hep bir yerde seçmene temas etmeniz lazım. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu işi artık rutin hale getirmiş. Sosyal medyayı çok iyi kullanıyor ve yaptıklarını anti-pati toplamadan duyurmayı başarıyorlar.

2021 yılında hala Gönül Belediyeciliği kavramını ayakta tutarak hem partisi hem yönettiği şehri adına güzel işler başaran Fatma Şahin hanımefendi bir çok yönden takdiri hak ediyor. Özellikle tam kapanma döneminde, halk ve esnafa bir çok yardım paketi açıklayan Şahin bu dönemde insanları kendi kaderleri ile baş başa bırakmayarak önemli bir işe imza atmıştır. Cumhurbaşkanımızın dış gündemle yoğun olduğu bir dönemde, onun anlayışını sahaya yansıtmak takdire şayan bir iştir.

Yazının sonunda Gaziantep Valisi Davut Gül beyefendi ile Şahinbey Belediye Başkanı sayın Mehmet Tahmazoğlu'nu anmamak olmaz. Bu iki isimde Fatma hanımefendi ile birlikte adeta Gaziantep adına destan yazıyor. Bu iki ismi de ayrı bir yazıda ele alalım.

Şimdilik yolun açık olsun Gaziantep..

Kalın sağlıcakla..
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR