USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zigana'da kayak sezonu tam bitti derken yağan Mart karı ile birlikte yeniden başladı

Türkiye'de hem yaz hem kış mevsiminde manzarası en güzel karayolu geçitlerinden birisi olan Zigana Dağı'nın zirvesinde bulunan kayak merkezindeki kar kalınlığı mart ayının son günlerinde 75 santimetreye ulaştı.

Zigana'da kayak sezonu tam bitti derken yağan Mart karı ile birlikte yeniden başladı
28-03-2021 14:00
Google News

Tarihin her döneminde önemli bir geçit olan ve tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Zigana dağının 2 bin 100 metre rakımında Türkiye'nin ilk ve en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinde bahar bereketi yaşanıyor. Mart ayı sonlarına gelinmesine rağmen hafta içi gerçekleşen kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının 75 santimetre olarak ölçüldüğü kayak merkezi hafta sonu stres atmak isteyenlerin mekanı oldu.

Babasıyla birlikte bölgeye kayak yapmak için gelen Esat Karaaslan, Zigana dağının çok güzel bir yer olduğunu belirterek, “Kar bu hafta çok fazla. Bu hafta başka yere gidecektik ama Zigana dağı ayrı bir güzel. Özellikle zirveleri ve manzarası çok güzel. Bu mevsimde kar çok fazla. Bazı zamanlarda çok kar olmuyordu ama bugün bizim şansımıza çok güzel kar var” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?