USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zigana dağı beyaza büründü

Türkiye'nin en zorlu geçitlerinden birisi olan ve karı, sisi, tipisi ve soğuğuyla ünlü Zigana dağı geçidinde mevsimin ilk etkili kar yağışı gerçekleşti. Beyaz örtüye bürünen bölgede kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Zigana dağı beyaza büründü
23-12-2020 16:06
Google News

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan, Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan en önemli geçitlerinden birisi olan Zigana Dağı geçidinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının yer yer 10 santimetreyi bulduğu yolda Karayolları ekipleri sürekli iş makineleriyle kar temizliği ve tuzlama çalışması yaparken, yolda trafiği aksatacak bir sorun şuan için bulunmuyor. Bazı vatandaşlar da yağışın ardından ortaya çıkan eşsiz manzarayı fotoğraflamak için araçlarıyla bölgeye gelerek bu anı ölümsüzleştirdi.

Önceki yıllarda bu mevsimlerde zincir sararak aştıkları Zigana dağı geçidini bu yıl yağışa rağmen çok rahat bir şekilde aştıklarını kaydeden tır sürücüsü Serkan Varvar, “Yıllardır bu yolu gidip geliyoruz. Kar yağışı yeni başladı. Ama bu yıl kar yağışı geçen senelere göre daha az. Bu yolları zincirsiz çıkamaz, soğuktan zincir saramazdık. Tipi ve rüzgarın etkisiyle göz gözü görmezdi. Ama bu yıl kar yağışı pek olmadı” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?