USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zengin Rusların Gözü Gaziantep’te. Rus iş adamlarının da tercihi Ortadoğu’nun merkezi Gaziantep oldu.

Çinli iş insanlarından sonra Rus iş adamlarının da tercihi Ortadoğu’nun merkezi Gaziantep oldu.

Zengin Rusların Gözü Gaziantep’te. Rus iş adamlarının da tercihi Ortadoğu’nun merkezi Gaziantep oldu.
14-03-2022 11:32
14-03-2022 11:35
GAZİANTEP
Google News

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladığı Rusya’nın üst gelir grubu vatandaşlarının kapanan kapıların ardından birikimlerini Türkiye’ye kaydırıyor.

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan ve yaklaşık 300 bin kişinin çalıştığı ve 1500 fabrikanın bulunduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne Rus yatırımcılar yatırım yapmak için, önümüzdeki haftalarda Gaziantep’e gelerek incelemeler yapacakları öğrenildi. Geçen yılda Çinli iş adamları yatırım içi Gaziantep’e gelmiş incelemeler ve görüşmeler gerçekleştirmişti. Rusya ve Ukrayna savaşının durdurulması için hakem rolü üstlenen Türkiye, yatırımda güvenli liman olarak öne çıktı. Başta hazır giyim olmak üzere gayrimenkul sektöründe de büyük hareket yaşanıyor. Rusya'nın 23 Şubat'ta başlattığı Ukrayna saldırısı, ülkeyi ekonomik olarak büyük bir kaosun içine soktu. 22 Şubat'tan bu yana, birçoğu ekonomik olmak üzere binlerce yaptırıma maruz kalan Rusya, dünyanın en fazla yaptırım uygulanan ülkesi oldu. Kredi kullanımından para transferlerine kadar birçok finansal enstürman da kullanılamaz hale geldi.

GÖZLER GAZİANTEP’E ÇEVRİLDİ

Rusya'da faaliyet gösteren küresel markaların birer birer faaliyetlerini durdurarak pazardan çekileceğini açıklaması gözleri bu pazara çevirdi. Aralarında H&M, Burberry, Chanel, Estee Lauder, Louis Vuitton, Prada, Gucci ve Saint- Laurent gibi moda markasının da bulunduğu 100'den fazla global dev ülke ile ticaretini durdurdu. Rusya'nın içinde bulunduğu bu tablo, barış görüşmelerinde öncü rol üstlenen Türkiye'ye ekonomik olarak da ilgiyi artırıyor. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş turizm, enerji, gıda, ihracat ve gayrimenkul de rotanın Türkiye'ye, Türkiye’den de Ortadoğu’nu merkezi konumundaki Gaziantep’e çevrilmesini sağladı. Ayrıca, Rus bankalarının önemli bir bölümünün yaptırıma uğraması, Rusların Türk bankalarına yönelmesine neden oldu.

ÖNCE ÇİNLİLER ŞİMDİ İSE RUSLAR

Çinli yatırımcılardan sonra Rus yatırımcılarda da rotalarını Gaziantep’e çevirdiler. Geçen yıl Gaziantep’e gelerek incelemelerde ve görüşmeler bulunan Çinli yatırımcılardan sonra Rus’larda Gaziantep’e yatırım yapmak istiyor. Edinilen bilgiye göre Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan ve yaklaşık 300 bin kişinin çalıştığı ve 1500 fabrikanın bulunduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne Rus yatırımcılar yatırım yapmak için, önümüzdeki haftalarda Gaziantep’e gelerek incelemeler yapacakları öğrenildi. Rus yatırımcılar, Gaziantep’in önemli bir sanayi bölgesi olduğunu halı, metal, gıda, iplik, tekstil ve bir çok yatırımda hem dünya hem Türkiye’de söz sahibi olduğunu tespit ettikleri ve bundan dolayı Gaziantep’e yatırım planına aldıkları öğrenildi.

GAZİANTEP İÇİN YENİ BİR TİCARET KAPISI

ABD ve AB ambargosundan sonra en büyük ambargonun Rus milyarderlere konulması nedeniyle Gaziantep’e genellikle doğalgaz, enerji ve buna benzer yatırımlar planlayacakları ifade edildi. Dünya markalarının çoğunun ülkeden çekilmesi, Türkiye ile Rusya arasında farklı bir ticaretin kapısını aralamaya başladı. Özellikle perakende, gıda ve elektronik eşyada Rus alıcılar bu markaları Türkiye'den tedarik etmenin yollarını aramaya başladı. Rus işadamlarının özellikle tekstil ve dayanıklı tüketim malzemelerini ülkeden tedarik etmek için Türk tedarikçiler ile bir araya gelmeye de başladığı ortaya çıktı. . Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan ve yaklaşık 300 bin kişinin çalıştığı ve 1500 fabrikanın bulunduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne Rus yatırımcılar yatırım yapmak için, önümüzdeki haftalarda Gaziantep’e gelerek incelemeler yapacakları öğrenildi.

GAYRİMENKULE HÜCUM

Öte yandan Avrupa'nın ambargo uyguladığı Rusya'nın üst gelir grubu vatandaşları, kapanan kapıların ardından Türkiye'yi güvenli liman seçti. Gaziantep, Antalya ve İstanbul'daki lüks ve markalı konut projelerine yatırım için acentelerle görüşen Ruslar, para transferi sorununun çözülmesi durumunda birikimlerini Türkiye'de gayrimenkule çevirmek için sıraya girdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?