USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ZAMANE ‘YUSUF’U YARDIM BEKLİYOR

Abdusselam ailesi, Rusya’nın Türkmen bölgesine yaptığı bombalamanın ardından, Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı. Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan ailenin dramı, Türkiye’de devam etti. Leyla Abdusselam ve en büyük kızı Sibel, tekerlekli sandalye olmadığı için Yusuf’u birlikte taşıyorlar. Anne Leyla Abdusselam, bir yandan 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiklerini, ama daha da önemlisi fiziksel ve zihinsel engelleri çocukları Yusuf’u hayatta tutmaya çalıştıklarını söylüyor.

ZAMANE ‘YUSUF’U YARDIM BEKLİYOR
28-03-2016 11:38
Google News
Zihinsel ve fiziksel engelli Yusuf Abdusselam, 1.5 ay önce ailesiyle Türkiye’ye göçerken, tekerlekli sandalyesini getiremedi. Yusuf’u taşımaktan bel fıtığı olan annesi, yetkililere defalarca başvuru yapsa da, bir tekerlekli sandalye verilmedi. Yusuf, şimdi hayırseverlerden yardım bekliyor.

 Gaziantep’in merkezi sayılabilecek bir yerde, Hoşgör Mahallesi’nde oturan Abdusselam ailesinin yaşamı tam bir dram. Şahinbey Belediyesi’ne 500 metre mesafede tek gözlü evde oturan aile, bir yandan yaşam mücadelesi verirken, diğer yandan da ailenin 2. çocuğu zihinsel ve fiziksel engelli Yusuf için mücadele veriyor.

 Yüksek ateş geçirince

Şu anda 20 yaşında olan Yusuf’un dramı 2.5 aylıkken başladı. Yüksek ateş sonucu havale geçiren Yusuf, fiziksel ve zihinsel engelli oldu. Abdusselam ailesi, Suriye’de iç savas çıkıncaya kadar Yusuf’a gözleri gibi baktı. Ancak, savaşın ardından Yusuf için çile dolu günler başladı.

 1.5 ay önce Türkiye’ye geldi

  Tekerli sandalyesi Suriye’de kaldı

 Leyla Abdusselam, Yusuf’a bebeklikten bu yana gözü gibi baktığını belirterek, “Yusuf’un Suriye’de tekerlekli sandalyesi vardı. Muhalifler vermişti. Sağlam değildi, kırılmıştı ama, yine de idare ediyordu. Türkiye’ye gelirken o sandalyeyi getiremedik. Şimdi oğlum çok zor durumda. Kapının önünden başka bir yere gidemiyor” diyor.

 Yetkililere başvurduk ama…

 Türkiye’ye geldikten sonra ilk olarak Hoşgör Mahallesi’nde bir ev bularak, sığınacakları yuva kurduklarını söyleyen Leyla Abdusselam, “Eşim ve 4 çocuğum ile birlikte geçinmeye çalışıyoruz. Tek odası bulunan bir evde yaşıyoruz. Biz bu şekilde yaşarız ama, Yusuf’un durumu içler acısı. Vücudunun tamamı felçli. Eşim, ayakkabıcıda çalışıyor. Ama, aldığı para ev kirasına bile yetmiyor. Defalarca valilik ve belediyeye gittik. Bizzat, Yusuf’u götürdük, görmelerini istedik. Yusuf ayakkabı giyemediği için, gidip gelirken çorabı parçalandı, ayağı yara bere içinde kaldı. Yardım edeceklerini söyleyip gönderdiler ama, hala yardım eden yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.

 Yusuf’a ilaç lazım, alamıyoruz…

 Yusuf’un hastalığından dolayı sık sık sakinleştirici ilaç alması gerektiğini vurgulayan anne Leyla, “Zihinsel ve fiziksel engelli olduğu için sakinleştirici ilaca ihtiyacı var. Ama, eczaneler reçetesiz ilaç vermiyorlar. Sakinleştirici ilaçı almamız için doktorun yazması gerektiğini söylüyorlar. Doktora gidecek olsak, 500 TL para gider dediler, paramız yok. Ben o kadar parayı nereden bulayım. Doktora gitsekte kimlik yok. Bir yetkili de, şu çocuğa kimlik çıkartalım, ilaç almasını sağlayıp tedavisini görelim demedi” diye konuştu.

 Bel fıtığı oldum

 Leyla Abdusselam, çocukluğundan bu yana Yusuf’u sırtında taşıdığını belirtiyor. Kızı Sibel ile birlikte Yusuf’u  kapanın önüne çıkartıp gezdiren Anne Leyla, “2 sene bel fıtığı oldum, Suriye’de ameliyat geçirdim. Artık tek başıma taşıyamıyorum. Sağolsun büyük kızım Sibel, kardeşini orudan oraya taşıyor. Tek isteğimiz Yusuf’a bir tekerlekli sandalye verilmesi. Ardında da, oğlumun engelli maaşına bağlanıp, bir kimlik verilmesi ve en azından tedavisinin sağlıklı şekilde yürütülmesi. Yetkililerden ve hayırseverlerden beklentim budur” dedi. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?