USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Gaziantep'te konuştu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Biz Mansur Yavaş ile ilgili yaptığımız teklifi, Türkiye'nin gündeminde tutuyoruz." dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Gaziantep'te konuştu
24-11-2022 13:14
24-11-2022 14:19
GAZİANTEP
Google News

Özdağ, partisinin Gaziantep il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kente sık sık geleceklerini söyledi.

Sığınmacıları, ülkelerine göndereceklerini dile getiren Özdağ, "Gaziantep'in, Suriyeli işgalinin yükü altında omuzlarına karabasan çökmüş bir insan gibi ezildiğini" öne sürdü.

Ümit Özdağ, hangi ilden milletvekili adayı olacağına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Bu konuda henüz kesinleşmiş bir şey söz konusu değil. Parti organlarımızda hiç kimsenin nereden nasıl aday olacağıyla ilgili bir toplantı yapmadık, netleştirmedik, 2 dönem Gaziantep milletvekilliği yaptım ve yine Gaziantep'ten milletvekili adayı olmayı arzu ederim ama milletvekili adayı olur muyum o da belli değil."

Özdağ, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya ise "Biz Mansur Yavaş ile ilgili yaptığımız teklifi, Türkiye'nin gündeminde tutuyoruz. Bu konuda Mansur Yavaş'ı şartsız destekleyeceğimizi söyledik, hala da o sözümüzün arkasındayız." yanıtını verdi.

Özdağ’ın giydiği montun arkasındaki “2023 Şam ve Kabil Seferleri Başlıyor” yazısını basın mensuplarına dönerek göstermesi dikkat çekti.
Gazianteplilerin 2.sınıf vatandaş durumuna düştüğünü ifade eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yaptığı açıklamada Gaziantep Ticaret Odası ve yönetimini kendilerine randevu vermediği için kınadı.
Gaziantep’in İşgal altında olduğunu söyleyen Özdağ açıklamasına şöyle devam etti: “Gaziantepliler kendi şehirlerinde itilmiş kakılmışlardır . Yazın parklar işgal altındayken Gaziantepliler kenardan seyrediyorlar. 12 ay boyunca hastaneler işgal altında ve Gaziantepliler hastaneleri kullanamıyorlar özel hastanelere yönelmek zorunda bırakılıyorlar.
Resmi rakamlara göre 535 bin Suriyeli 2 milyon 69 bin Türk var bu şehirde ve bebeklerin takviye gıdası için aylık fatura 9 milyon TL , Gazianteplilerin ise sadece 8 milyon TL yani Türklerin 4`te biri kadar olan Suriyelilerin yıllık gıda takviyeleri için ödenen para Türk vatandaşları için ödenen paradan daha fazla. Bu durumu araştırıp eczacı arkadaşlarımızla konuştuk. Bu nasıl oluyor diye? Aldığımız cevap ise bedava olduğu için! Türk halkı ödediği için alıp kocasına içiriyorlarmış rezalet bir durum ”dedi.
“Ben sizin Aklınıza Şaşarım Bunu Not Ettik”
Gaziantep Ticaret Odasına yüklenen Özdağ, GTO’nun partisinin randevu talebini kabul etmemesini sert bir dille eleştirerek: “ Partimizi randevu için bekleten GTO, Suriyeli iş adamlarına ise randevu vermişler ve 3 bin Suriyeli girişimci var diye de övünen bir açıklama yapmışlar. Sizin Aklınıza şaşarım ben! Gaziantep Ticaret Başkanı ve yönetim üyeleri bu yaptığınızı not ediyoruz. Gaziantep halkı bunun hesabını sizden soracak. Siz Zafer Partisine randevu vermeyip bu ülkenin kaynaklarını tüketen, bu şehrin üstüne karabasan gibi çökmüş, Türklerin işlerini elinden alan Suriyelileri kabul edeceksiniz ve bununla övüneceksiniz. Bunu not ettik ve Gaziantep Ticaret Odasını bir daha ziyaret etmeyeceğiz. Bizden resmen özür dileyene kadar bunun hesabını sahada seçim alanında sizden soracağız.
2023 Seçimlerine de değinen Ümit Özdağ “Hazirandan sonra Zafer Partisine yaptığınız hiçbir baskının sonuç alması mümkün değil. Siz kimsiniz ki bize baskı yapacaksınız! “dedi.
Karkamış’a hareket etmeden önce esnaf ziyaretinde bulunan Özdağ, Gaziantep Halkının yoğun ilgisi ile karşılanan Özdağ vatandaşlarla sohbet ederek çay içti, vatandaşların esnafın sorunlarını dinledi.
Özdağ, beraberinde ki parti yöneticileriyle birlikte, roket saldırısı sonucu Şehit düşen vatandaşları ve yaralıları ziyaret etmek için Gaziantep Karkamış ve Nizip ilçesine gitmek üzere hareket etti

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?