USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yüzde 90 görme kaybı vardı, 76 yaşında yeniden görmeye başladı

Trabzon'da cezaevi tansiyonu dolayısıyla yüzdelik 90 görme kaybı canlı 76 yaşındaki İdris Çakır, GAAT cerrahi yöntemi ile yeniden görmeye başladı.

Yüzde 90 görme kaybı vardı, 76 yaşında yeniden görmeye başladı
24-09-2021 13:42
Google News

Trabzon'da canlı 76 yaşındaki İdris Çakır, delik tansiyonu kaynaklı yüzdelik 90 görme kaybıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği'ne başvurdu. Öncesinde sağlam aşırı keyif kuruluşuna başvuran hasta, görme kaybının temelli bulunduğu bilgisini aldı.

Daha sonraları KTÜ Farabi Hastanesi'ne gelmiş şekilde gelecek otama teknikleri üzerine bilgelik meydan hasta, tedavisinin Farabi Hastanesi'nde belkili bulunduğunu öğrendi. Gözünde hem aksu bununla beraber karasu bulunan hasta, GATT adı sunulan yeni teknolojik yöntemle cerrahi müdahale edilerek sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Murat Günay başkanlığındaki kadro çeşidinden yegâne ameliyatla dü rahatsızlığı baş başa otama edilen ve yeniden görmeye süregelen hasta, geçerli gizli formül yardımıyla cerrahi müdahale sonrası günce dünyasına dönebildi.

Göz Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Günay, el ortada delik tansiyonu adıyla da bildik glokomun münteşir müşterek delik rahatsızlığı bulunduğunu belirterek “En kesif tanıdık karasu tipi ‘Primer Açık Açılı Glokom' adına adlandırılır. Zamanında makul müşterek halde otama edilmez ise görme yitirilmesine illet olabilir. Glokom, delik içi sıvısını hariç boşaltan kanallarda strüktürel adına tıkanıklık oluşması zımnında sıvının tam boşalmaması ve buna ilişkin adına delik içi basıncının artarak çoğalması kararı oluşur. Yükselen delik içi basıncı, görme sinirine dokunca vererek sinirin ölümüne illet olur” dedi.

Glokomun çoğunlukla aşırı kurnaz müşterek ilerleyiş gösterdiğini dile getiren Günay, “Glokom hastalığında, art dönüşümsüz görme kaybı bulunduğu için er tanılama önemlidir. Düzenli aralıklarla meydana getirilen muayeneler, karasu hastalığının er tanılama ve tedavisi düşüncesince en güzel yoldur. Dikkatli ve şümullü müşterek delik muayenesi ve arttırma testler ile glokomun er tanısı mümkündür. Bu arttırma testler arasında, delik içi basıncını denetlemek düşüncesince tonometre, görme sahası değerlendirme, görme siniri ve ağ tabaka asap lifi tabakasının incelenmesi arazi alır. Bu testlerde hasta, rastgele müşterek dert yahut ağız tatsızlığı hissetmez. Hastalık kurnaz müşterek ilerleyiş gösterdiğinden görme dalında açıkça kaybolma olmadıkça hasta, hastalığının farkına varamaz. Bu nedenle derneşik periyotlar ile delik muayenesi ve görme sahası kadar testlerin yapılması ehemmiyet bildirme eder. Glokom hastalığının evolüsyon şevki arttıran birtakım ek faktörler mevcuttur. Bunlardan bazıları; gelecek yaş, ailede Glokom öyküsü (genetik), sigara kullanımı, Şeker hastalığı, Myopi, levent boylu devamlı kortizon tedavisi almış olmak, delik travması geçirmiş iktisap etmek halinde sayılabilir. Bu tür hastalıklara erbap kişilerin, Glokom hastalığının er tanısı açısından delik muayenesi olmaları makul olacaktır. Glokom tanısı konulduktan sonraları illet daima iyileştirilip ortadan kaldırılamaz fakat nice hastada, makul otama yöntemi ile değerli müşterek halde arama altında tutulabilir ve görme kaybının ilerlemesi engellenebilir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?