USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yurt Dışındaki Türkler depremzedelere yardım seferberliğinde!

Avrupa’da birçok kurum ve kuruluş vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza deprem için dayanışmayı sürdürüyor. Toplanan on milyonlarca avro, tonlarca ihtiyaç bölgeye ulaştı, ulaşmaya da devam ediyor

Yurt Dışındaki Türkler depremzedelere yardım seferberliğinde!
20-02-2023 01:43
Google News

Türkiye, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki vatandaşlarıyla birlikte deprem yaralarını sarıyor. Türkiye’de olduğu gibi özellikle Avrupa’daki vatandaşlarımız büyükelçilik ve konsoloslukların eşgüdümünde müthiş bir seferberliğe imza attı. Çeşitli kurum ve kuruluşların da yer aldığı kampanya çığ gibi büyüyor.

HAMBURG’DAN YARDIM TRENİ

Gaziantepli Adem Gülaz, deprem bölgelerine giysi, ilaç, tıbbî malzeme, yatak, jeneratör gibi ihtiyaç malzemelerini ulaştırmak için 18 vagon kiraladı. Genel Müdürü olduğu ait Hamburg merkezli Hamburger Rail Service (HRS) demiryolu şirketi aracılığıyla yürüttüğü kampanyaya yönelik bilgi veren Gülaz, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ve 16 derneğin destek verdiğini söyledi.

Trenin uğurlama törenine katılan Türkiye Cumhuriyeti Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, “Şu anda bütün Almanya’daki başkonsolosluklar, büyükelçiliğimiz acil mesai düzeninde görev yapıyorlar. Ayrıca bize hem Almanlardan hem diğer yabancı ülkelerin vatandaşlarından, kendi vatandaşlarımızdan istekler geliyor. Bunların da koordinesini sağlamaya çalışıyoruz lojistik ve diğer alanlarda. Gerçekten büyük hassasiyet var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?