USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YİNE YALAN!

Ali Gür’ün "GAÜN tercihlerde müthiş başarı sağladı" açıklaması yalan çıktı...

YİNE YALAN!
21-08-2017 09:14
Google News
Gaziantep Üniversitesi’nin bir yılda nereden nereye geldiğinin en güzel kanıtı, üniversite  sınavlarının ardından yerleştirme sonuçları ile ortaya çıktı. GAÜN, Türkiye genelinde kontenjanını dolduran üniversiteler arasında 54. sırada. Yüzde 79 doluluk oranı ile Türkiye ortalamasının altında kalan GAÜN, Doğu ve Güneydoğu’daki birçok üniversitenin bile gerisinde...

 

ÖSYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, Gaziantep Üniversitesi ile ilgili şok gerçek kendini yine gösterdi. Bir yılda sürekli geriye giden ve bilimsel çalışmalarından çok skandalları ile gündemde kalan GAÜN, kontenjanını dolduramadı. Gaziantep Üniversitesi, ön lisans ve lisans doluluk oranlarında Türkiye ortalamasının altında kaldığı gibi, sıralama olarak da çok gerilere düştü.

 

YALAN RÜZGARI

 

Yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür tercih sonuçlarına göre Gaziantep; Üniversitesi’nin büyük bir başarı sağladığını açıklamıştı. GAÜN’ün yüzde 98 oranında doluluğa ulaştığını açıklayan Gür, ek kontenjanlarla yüzde 100 doluluğa ulaşacaklarını vurgulamıştı.

 

GAÜN 54. SIRADA...

 

Ali Gür, "GAÜN yerleştirmelerde müthiş başarı elde etti" dese de, resmi rakamlar Ali Gür’ü yalanlıyor. Yayımlanan resmi verilerde, Gaziantep Üniversitesi ön lisans ve lisans yerleştirmelerine göre Türkiye ortalamasının gerisinde kaldı. Türkiye genelinde doluluk oranı yüzde 87 iken Gaziantep Üniversitesi’nin doluluk oranı yüzde 79. GAÜN, devlet üniversiteleri arasında yerleştirme sonuçlarına göre dolulukta 54. sırada yer alıyor.




İŞTE GERÇEKLER

 

Türkiye genelinde devlet üniversiteleri ön lisans ve lisans için 687 bin 271 kişilik kontenjan belirledi. Belirlenen kontenjanlara 552 bin 649 öğrencinin yerleştirmesi yapıldı. Devlet üniversitelerinin lisans ve ön lisans sonuçlarına göre doluluk oranı ise yüzde 87 oldu.  Yayımlanan verilere göre, Hacettepe, Galatasaray, Yıldırım Beyazıt, Marmara, Yıldız Teknik, Abdullah Gül gibi üniversitelerin tüm öğrenci kontenjanları doldu. Boğaziçi, İstanbul, ODTÜ gibi üniversiteler ise yüzde 99 oranında kontenjanlarını doldurdu.




TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

 

Türkiye genelinde devlet üniversiteleri yüzde 87 doluluk ortalamasını yakalarken, Gaziantep Üniversitesi ise dolulukta bu ortalamanın altında kaldı. GAÜN, doluluk oranında yüzde 79.91’i yakalarken, Türkiye ortalamasından 8 puan geride. Gaziantep Üniversitesi özellikle ön lisans yerleştirmesinde hayal kırıklığı yaşadı. Ön lisans için 5bin 930 kontenjan belirlenirken, 4 bin 14 kişi ön lisansa yerleşti. Doluluk oranı yüzde 67.69 oldu. Ön lisansta büyük hayal kırıklığı yaşayan GAÜN, lisans yerleştirmesinde ise  hedefine ulaştı. Lisans için belirlenen 4 bin 70 kontenjana 3 bin 977 kişi yerleşti. Lisans yerleştirmesinde doluluk oranı yüzde 98’i buldu.




2 BİN ÖĞRENCİ SEÇMEDİ

 

Gaziantep; Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitimi için toplamda 10 bin kişilik kontenjan ayırdı. Ayrılan 10 bin kontenjan için 7 bin 991 öğrenci Gaziantep Üniversitesi’ni tercih etti. 2 bin 9 kontenjan boş kaldı, doluluk oranı yüzde 79.91 oldu. Türkiye genelinde devlet üniversiteleri arasında doluluk oranı yüzde 87 olurken, Gaziantep Üniversitesi yüzde 79.91 oranı ile Türkiye ortalamasının 8 puan gerisinde kaldı.

 

 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNİN DE GERİSİNDE

 

Gaziantep Üniversitesi’nin doluluk oranında yaşadığı hüsran, devlet üniversiteleri arasındaki sıralamasına da yansıdı. Gaziantep, doluluk oranı sıralamasında üniversiteler arasında 54. sırada yer aldı. Doğu ve Güneydoğu’daki bir çok ilin Üniversitesi doluluk oranları ile Gaziantep’i geride bıraktı. Harran Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi gibi devlet üniversiteleri, Gaziantep Üniversitesi’nin önünde yer aldı.




BİLİM YOK, SKANDALLAR VAR

 

Gaziantep Üniversitesi, son bir yıldır bilim ve projelerinden ziyade sürekli skandalları ile gündemde. Bu skandallar, GAÜN’ün seçilebilir üniversite olmasını da zorlaştırıyor. Hukuk Fakülteleri arasında 54 üniversite arasında 53. sırada yer alan GAÜN’ün, LYS sonuçlarına göre de Türkiye ortalamasının altında kalıp, 54. sırada yer bulması, başarısızlığının bir ispatı olarak değerlendiriliyor.

 

kaynak: gazianteppusula.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?