USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yılmazkaya, “Öğretmen Maaşı Yoksulluk Sınırının Çok Altında!”

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, eğitim emekçilerinin sorunlarına değinerek, AKP’nin yanlış eğitim politikalarını eleştirdi. 

Yılmazkaya, “Öğretmen Maaşı Yoksulluk Sınırının Çok Altında!”
23-11-2022 15:58
23-11-2022 16:03
GAZİANTEP
Google News

AKP iktidarı döneminde öğretmenlerin sosyal, kültürel ve özlük hakları konusunda gerilediğini vurgulayan Yılmazkaya, "20 yıllık AKP iktidarının eğitimi siyasallaştırması öğretmenlerin psikolojisini bozdu, idealist duygularla mesleğe başlayan genç öğretmenlerimizi baskılar ve mobingler yüzünden intiharlara sürükleniyor." ifadelerini kullandı

Öğretmenlerin artan sorunları ve yetersiz özlük hakları, yoksulluk sırının çok altında seyreden maaşları, atama sorunları başta olmak üzere siyasal kadrolaşmanın eğitimin kalitesini bozduğunu vurgulayan Yılmazkaya, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;

“AKP’nin Kadrolaşma Adına Mobing ve Baskısı Genç Öğretmenleri İntihara Sürüklüyor” diyen Yılmazkaya, “AKP iktidarı, 20 yıllık süreçte öğretmenlerimizin yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde yeterli ve gerekli adımları atmamış, kadrolaşma, eğitimin niteliğini değiştirme, bilimsellikten ve ulusal değerlerden yoksun müfredat programları, sözleşmeli öğretmenlik, yoksulluk sınırının çok altında aldığı maaşlarla, yargı kararlarını tanımama gibi uygulamalarla öğretmenlerimizin içine düştüğü sorunları çığ gibi büyütmüştür. Eğitim sistemimizdeki sorunları çözmek yerine bu sorumluluğu öğretmenlerimizin üzerine yıkan anlayışı uygulayan AKP iktidarı döneminde öğretmenlerin alım gücü çok fazla düşmüştür.

Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır.

Öğretmenler toplumun aydınlık yüzüdür. Evrensel değerlerin, barışın, kardeşliğin, insan hakları, emeğin hakları ve demokrasiye saygının yerleşmesi için uğraşan eğitim emekçileridir.

Türkiye’deki öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları geçtiğimiz yıllar içinde sürekli gerilemiştir. Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, siyasi kadrolaşma ile okul dönüşümleri, özür grubu atamalarında yaşanan sorunlar, eğitim yöneticilerinin sendikal-siyasal referanslara göre belirlenmesi yaşanan sorunları daha da arttırmıştır. Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için, öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarının uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimiz olan eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum…’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?