USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yıkım için rapor mu bekleniyor?

Son günlerde Gaziantep’te tartışma konusu olan Valilik Binasının yıkımı kararına ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, Valilik Binasına çürük raporu almak için defalarca numune alındığını ancak, ‘Bu bina dayanıksızdır’ diyecek bir rapor hazırlayacak firma bulunamadığını söyledi. Hocaoğlu, Valilik Binası ile ilgili 5’inci firmanın çalışmalarına devam ettiği raporun beklendiğini kaydetti.

Yıkım için rapor mu bekleniyor?
09-06-2021 23:44
Google News

Millet Bahçesi Projesi kapsamında yıkılacak olan Gaziantep Valilik Binasının durumu kentte tartışılıyor. Valilik Binasının Depreme dayanıksız olduğu belirtilen ancak STK’ların, siyasi partilerin tüm sorularına rağmen kamuoyu ile paylaşılmayan rapor nedeniyle tartışmalar daha da alevlendi. Valilik Binası ile ilgili gündeme gelen iddialara göre, şu ana dek 5 firma Valilik Binasından Depreme Dayanıksız Raporu hazırlamak üzere numune aldı. Bugüne kadar 4 firma tarafından hazırlanan raporlarda, Valilik Binasının Depreme Dayanıksız ya da çürük olduğuna dair ibareler yer almadığı, 5’inci firma tarafından hazırlanacak raporun beklendiği öğrenildi.
“BU BİNA DEPREME DAYANIKSIZDIR’
DİYECEK FİRMA BULAMADILAR”
Valilik Binasının durumu İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu’nun da gündeminde. Basın toplantısında Valilik Binasının durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Hocaoğlu, söz konusu bilgilerin kendilerine de ulaştığını kaydetti. Hocaoğlu, “Valilik Binası ile ilgili birçok firmadan rapor alındı ancak bu raporlarda binanın depreme dayanıksız olduğuna dair ifadeler yer almadı. Bir sonraki basın toplantımızda Valilik Binası ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız. Şu ana kadar, “Bu bina depreme dayanıksızdır” diyen bir firma bulamadılar. Demek ki hala ülkemizde güvenilir kuruluşlar var. Şu anda tek amaçları Valilik Binasına çürük raporu almak. İnceleme yapan son firmanın hazırlayacağı raporun sonuçlarını bekliyoruz” diye konuştu.
kaynak:ekspres
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?