USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Yerli Faşistler

Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, seçim öncesi Ak Parti içerisinde ciddi bir tehlikeye dikkat çekti. Tayyar, "Bizim için Tabakhane neyse Çıksorut’ta odur. Gaziantep merkezde aday dayatması yapan, Ak Partili gözüküp MHP, CHP ve HDP’ye para yardımı yapan yerli faşistler şunu bilsin, Gaziantep halkını azgın azınlığa yedirmeyeceğiz" dedi.

Yerli Faşistler
07-09-2015 09:47
Google News
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar yine gündemi değiştirecek açıklamalar yaptı. Aday listelerinin belirlenmesine kısa süre kala önemli bir konuya parmak basan Tayyar "Yerli-yabancı, köylü-şehirli, Kürt ve Türk ayrımı yaparak yerli aday planıyla siyaseti dizayn etmeye çalışanlar hüsrana uğrayacak" dedi. 


Kimse Gaziantep’in sahibi değil



Tayyar, Gaziantep’in gerçek sahibinin bir kısım azgın azınlık değil, Türk’ü Kürdüyle tüm halk olduğunu belirtti. Sokakta 5 kişinin bile selam vermediği, kendi eşini, çocuğunu ve  yakın akrabalarını dahi sahaya çekemeyen kişilerin Gaziantep merkez adayı denilerek yutturulmaya çalışıldığını vurgulayan Tayyar, "Siz artık merkez değilsiniz, siz artık Gaziantep’in sahibi değilsiniz. Çünkü biz birlikte Gaziantep’iz. 80 İlden göç alan bu şehir, kadim kültürlerin kavşak noktasıdır, ortak yaşama kültürünün sembol şehridir" uyarısında bulundu. 


Gaziantep’i dizayn etmeye çalışanlar



Tayyar, Gaziantep’in merkez anlayışının artık değiştiğini ifade etti. Gaziantep’in yıllardır birileri tarafından dizayn edildiğini ama artık ı günlerin geride kaldığını söyleyen Tayyar , "Yıllardır kendilerini Gaziantep’in sahibi olarak gören, bu bağlamda siyaseti, ticareti, bürokrasiyi, medya sektörünü, meslek kuruluşlarını özetle toplum üzerinde nüfuz ederek her kesimi dizayn etmeye çalışanlar irtifa kaybetmiş, azınlığa düşmüştür. Çünkü gerçekçi yeni bir merkez ortaya çıkmıştır. İki mahallenin ekseni etrafında dönmeyen, Gaziantep’te doyan ve kendini iliklerine kadar Gaziantepli hissedenler yeni merkezde yer almıştır" dedi. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?