USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yeni saç çıkarıyor, dökülmeleri engelliyor!

Saç dökülmesi oldukça yaygın bir problemdir. Mevsim değişiklikleri, stres, hava kirliliği, sigara gibi etmenler saç köklerinin iyi beslenmesini engelleyerek saçın zayıflamasına neden olur. Bunun için önlem almak ve düzenli bakım dökülen saçların kelliğe neden olmasını engellemeye yardımcı olur. Bebek saçların büyümesini sağlayan ve dökülmeleri durduran düzenli bir bakımın ayrıntıları..

Yeni saç çıkarıyor, dökülmeleri engelliyor!
07-12-2022 14:03
07-12-2022 14:40
GAZİANTEP
Google News

Saç dökülmesini engellemek ve yeni saçların büyümesini hızlandırmak için saç bakımında doğanın mucizesi bazı yağların oldukça etkili olduğu biliniyor. 

Özellikle argan yağı, zeytinyağı gibi bazı yağlar saçları besliyor, biberiye yağı ve lavanta yağı gibi yağların özellikle erkek tipi dökülmelerde etkili olduğu biliniyor ancak biz bugün Posta.com.tr okurları için saçların büyümesini sağlayan ve Kuzey Amerika'nın çöllerinde yetişen oldukça güçlü bir bitkinin yağından bahsedeceğiz. 

Saçlarımız, saç foliküllerine bağlanan kılcal damarlardan kanımız aracılığıyla beslenir. Kötü beslenme ve vitamin eksiklikleri saçları doğrudan etkiler. Sigara saç köklerine yeterli oksijen gitmesini engeller. Hormonal değişiklikler ve stres de saç dökülmelerinde oldukça etkilidir. 

Bu faktörlere her zaman etki edemezsek de bu doğal yağ sayesinde, saç foliküllerinin iyi beslenmesine destek olabilir ve böylece yeni saçların büyümesini teşvik eder ve dökülmeleri azaltabilirsiniz. 

Jojoba yağı, Hem erkeklerde hem de kadınlarda, saç dökülmesi ve seyrelmesi gibi sorunlarda etkili olabilecek çeşitli iyileştirici özelliklere sahiptir.

Kuzey Amerika'ya özgü çok dayanıklı bir çöl bitkisinin cevize benzeyen meyvelerinden elde edilen jojoba yağı, saç köklerinin beslenmesi için harikadır ayrıca hücre yenileyici özellikleriyle bilinir.

E vitamininin doğal formlarını içerir. Bu, jojoba yağının oksidatif stresle mücadele etmesine destek olur. Jojoba yağı, temizleyici, besleyici ve nemlendirici üstün etkilere sahiptir.

Jojoba yağı yatıştırıcı anti-inflamatuar ajanlara sahip, doğal bir antimikrobiyaldir. Bu özellikler nedeniyle kafa derisindeki sivilcelenme ve kepeklenme problemi için de birebirdir!

HIZLA EMİLİYOR, DERİNE İŞLİYOR

Jojoba yağı, derinin kendi yağ yapısına çok benzediği için cilt tarafından kolayca emilir. Saç köklerine nüfus eder. 

Saç derinize masaj yaparak uyguladığınızda, kafa derisi beslenir, gözenekler açılır ve saç kökleri güçlenir.

Saçların dökülmesini engellemek ve yeni saçların çıkmasını sağlamak için "jojoba yağı masajı" çok etkili olabilir. Sadece 15 dakika yeterli!

Burada en önemli nokta, düzenli uygulanmasıdır çünkü saçlar belirli döngüler haline büyür. Her saç telinin, "büyüme", "duraklama" ve "dökülme evresi" vardır. 

Bu doğal yağ, iyi bir kafa derisi masajı ile birlikte uygulandığında saç köklerini uyarır, iyice beslenmesini sağlar ve saçların büyüme evresinde daha uzun süre kalmasına neden olur. Böylece saçlarınızda dökülmeler azalır, saçlarınız çok daha gür ve sağlıklı hale gelir. 

1 KERE SÜRMENİZ BİR İŞE YARAMAZ

Saçlarınız için gerçek bir etkiye ihtiyacınız varsa sabırlı olmalısınız. Haftada 1-2 defa banyodan önce 15 dakikanızı ayırmanız yeterli olacak! 

Jojoba yağının dökülen saçları azaltması ve yeni saçların büyümesine destek olması için ona zaman verin. Bunun için en az 3-4 ay düzenli kullanmanız gerekir çünkü saç döngüleri ve yaklaşık 4 hafta gerektiren doğal hücre yenilenme hızı ancak bu süreçte kendini göstermesini sağlar. 

İşte jojoba yağının saça faydaları ve saç büyümesi için en etkili kullanımı...

BEBEK SAÇLARIN BÜYÜMESİNİ SAĞLIYOR! 

Jojoba yağı, neredeyse %98 oranında saf mum esterleri, faydalı yağ asitleri, alkoller, hidrokarbonlar, sterollerden ve az miktarda trigliserit ester içeren vitaminlerden oluşur.

Organik, soğuk preslenmiş Jojoba Yağı, yüksek seviyede antioksidanlara ve besin maddelerine sahiptir.

Saç dökülmesine karşı etkili olduğu bilinen çinko bakımından da zengindir.

Antioksidanlar ve minerallerin yanı sıra E ve B Vitamini gibi besinlerle doludur.

Bu özellikleri nedeniyle jojoba yağının düzenli kullanımda bebek saçları besleyerek büyümesini sağlar. Saçlar böylece çok daha dolgun ve gür görünür.

JOJOBA YAĞININ SAÇA ETKİLERİ 

Nem seviyesini ve elastikliğini artırır: 

Jojoba yağı güçlü bir nemlendiricidir. Saçın nem seviyesi yükseldiğinde kırılmalar ve koparak dökülmeler azalır aynı zamanda saçlar çok daha güçlü uzar. 

Kepek sorununda çok etkili

Jojoba yağının antimikrobiyal etkileri ve nemlendirici yapısı kafa derisindeki kepek problemine iyi bir çözüm olabilir. 

Saç telleri kalınlaştırır:

Jojoba yağının çinko, B ve E vitamini bakımından güçlü etkileri, düzenli kullanımda saç tellerinin kalınlaşmasının ve daha yoğun görünmesini sağlar

Saç dökülmesinin önler:

Jojoba yağı, saç ve saç derisi için bilinen besleyici yağlardandır. Bu nedenle saçların dökülmesini azaltır. Ayrıca saç tellerindeki nem seviyesini artırarak, saç dökülmesine neden olan kuruluğu önler.

JOJOBA YAĞI SAKAL ÇIKARIR MI? (SAKAL BAKIMI) 

Jojoba yağı sakal için harikalar yaratır. Jojoba yağının ana kullanımlarından biri jojoba yağı düzenli kullanımda sakal kıllarının büyümesini de teşvik eder.

Yağ, sakalınızı nemlendirerek kırılmayı azaltır, böylece daha uzun ve daha dolgun bir sakal elde etmenizi sağlar.

 Yağlı bir masaj, cildinize daha fazla kan akışı sağlar ve bu da sağlıklı ve tutarlı büyümeyi daha da teşvik edebilir.

Sakalınızın görünümünü iyileştirir ve şekil vermeyi kolaylaştırır.

Sakal için gece bakımı

Sakalınızın gösterdiği kuruluğa göre sakalınız için kullandığınız jojoba yağı miktarını ayarlayın. Sakalınızda kuruluk sorunu yoksa yıkayıp kuruladıktan sonra ilave yağ eklemekten kaçınabilirsiniz.

Gece yatmadan önce az miktarda yağ ile sakalınıza masaj yapın.

Sabahları duşta veya lavaboda sakalınızı yıkayıp kurulayın.

Nemli sakalınıza birkaç damla daha yağ damlatın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?