USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni havalimanında sıkıntı çok!

Yaşanan rötarlar isyan ettiriyor

Yeni havalimanında sıkıntı çok!
05-01-2022 19:08
05-01-2022 19:17
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’te yeni açılan havalimanında yaşanan sıkıntılar, vatandaşı isyan ettiriyor. Hava şartları nedeniyle rötarların da sıkça yaşandığı yeni havalimanında, kargo nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar tepkilerini sosyal medya üzerinden gösteriyor. Sorun yaşayan vatandaşlar, havalimanını kullanacaklara erken gitmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

 Gaziantep’te etkili olan sis ve kötü hava koşulları, havalimanından gerçekleşen uçuşlarda gecikmelere neden oldu. 4 Ocak Salı Günü Gaziantep-İstanbul uçuşunun 5 saatlik rötar sonrası iptal edilmesi, 5 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerinde ise Gaziantep’e geliş ve gidiş için planlanan çok sayıda uçuşun gecikmesi, vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden oldu.

Gaziantep’te etkili olan hava muhalefeti, sisli hava uçuşları etkiledi. 4 Ocak Salı günü akşam saatlerinde ve 5 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerinde Gaziantep Havalimanından İstanbul’a yapılan geliş ve gidiş uçuş seferlerinde rötar ve iptaller gerçekleşti.

5 SAATLİK RÖTAR…

4 Ocak Salı günü 18.45’te kalkması beklenen Gaziantep-İstanbul uçuşu, saatler süren rötarın ardından iptal edildi. DEVA Partisi Gaziantep İl Gençlik Politikaları Başkanı Av.Sabri Yağız, sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösterdi. Yağız, “THY’na ait TK2239 sefer sayılı 18:45 kalkış saatli Gaziantep - İstanbul uçuşu yaklaşık 5 saattir rötar yaptı. 150 civarında yolcu salonda bekletiliyor. Yetkili yok, liman nöbetçi müdürü yerinde yok. Bekle yen yolculara bir su bile ikram etme yen hizmet anlayışı” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın ardından söz konusu uçuş iptal edildi.

SEFERLER, GECİKMELİ OLARAK YAPILDI

Gaziantep-İstanbul arasındaki geliş-gidiş seferlerinde rötarlar bununla sınırlı kalmadı. 5 Ocak Günü sabaha saatlerinde Gaziantep’ten İstanbul’a gerçekleşen gidiş-geliş seferlerinde de rötarlar devam etti. Sabah saatlerinde Gaziantep’ten İstanbul’a gidiş seferlerinden Türk Havayolları, Pegasus şirketlerine ait seferler, hava muhalefeti nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleşti.

YOLCULAR SAATLERCE BEKLEDİ…

Gaziantep’ten İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına yapılan ve 9.30’da planlanan uçuş, saat 12.00 sularında gerçekleşti. Kalkış saati 10.15 olarak planlanan TK2221 sayılı İstanbul uçağı, rötarlı oalrak 12.05’te hareket etti. Yine Gaziantep Havalimanından saat 09.15’te hareket etmesi beklenen THY7271 sayılı uçak 11.45 sularında İstanbul Sabiha Gökçen’e hareket etti.

 Seferlerdeki gecikmeler, yalnızca Gaziantep’e gelişlerde değil, İstanbul’dan Gaziantep’e yapılan uçuşlarda da yaşandı. İstanbul’dan Gaziantep Havalimanına yapılan uçuşlar en az 3 saat rötarlı olarak gerçekleşti.

Saatlerce uçuş için bekle yen vatandaşlar, ise gecikmeler nedeniyle isyan etti. Saatler süren gecikmelere tepki gösteren vatandaşlar, yeterli bilgilendirmenin yapılmamasından yakındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?