USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yaz Aylarında Soğuk Çorba İçin

Yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle çorba tüketimini azaldığını belirten uzmanlar, soğuk çorba tüketilmesini tavsiye etti. Ayrıca, yaz meyvelerinin aşırı tüketilmesinin kiloya sebep olduğu belirtildi.

Yaz Aylarında Soğuk Çorba İçin
09-06-2015 13:27
Google News
Acıbadem Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülay Hamzaoğlu Öztürk, yaz meyvelerinin kalorilerine dikkat etmek gerektiğini söyledi. Bağırsak hareketinizi artıracak lifli beslenmeye yer vermek gerektiğini ifade eden Öztürk, şu tavsiyelerde bulundu: “Besin gruplarından en kıymetlilerinden biri olan sebze ve meyvelerde mutlaka çeşit yapın. İsterseniz tek olarak, isterseniz meyve ve sebze salataları olarak tüketebilirisiniz. Örneğin, ananas, kivi, elma ve armut gibi meyveleri küp küp doğrayarak içine bir miktar ılık süt ve 1-2 yemek kaşığı kadar kepek ilave edilmiş bir karışımı kabızlık durumunda programınızda yer verebilirsiniz.”

Aşırı meyve tüketiminin kilo vermeye engel olacağı uyarısında bulunan Öztürk, “Hatta tam aksine kilo almanıza neden olabiliyor. Örneğin yaz meyvesi olan karpuz kilo almanıza yol açabiliyor. Bu nedenle meyvenin büyüklüğüne ve porsiyonlara dikkat edin. Gün içinde aktif bir yapıya sahipseniz ve metabolizmanızı iyi çalıştırıyorsanız kilo almamak için yaz meyvelerini günde ortalama 3-4 porsiyon tüketin.” dedi. 

SICAK HAVALARDA SOĞUK ÇORBA İÇİN

Sıcak havalarda çorba gibi sıvı gıda alımının azaldığına işaret eden Öztürk, “Mümkün olduğunca çorba tüketimini azaltmayın. Sıvı tüketimi metabolizmanızı hareketli tutmanıza yardımcı oluyor. Beslenmenizde soğuk çorbalara yer verilebilirsiniz. Kilo kontrolünde ve sağlığı korumada bir diğer çevresel etmen de düzenli bir egzersizin, diyetinizde olması. Dünya Sağlık Örgütü haftada en az 3 kez, en az 45-60 dakikalık aralıksız spor yapılmasını öneriyor.” diye konuştu.

SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN BUNLARI YAPIN

Öztürk, sağlıklı beslenmek için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Mutlaka kahvaltı etme alışkanlığı kazanın, metabolizmanızı hızlandırmak için az ve sık beslenin (6-7 öğün), öğün atlamayın, bol su tüketin, susamadan da su için, posa alınımını artırın, lifli gıdalar tüketin, alkol tüketimini kısıtlayın, fast food tüketimine dikkat edin, önerilenden fazla protein almayın, az ve uygun yağ tüketin, şeker ve şekerli besinleri fazla tüketmeyin, tuz tüketimini dengeleyin, yavaş yiyin ve çok çiğneyin, yemek pişirme tekniklerine dikkat edin, etiket okuma alışkanlığı kazanın, içeriği bilinmeyen hazır gıdaları tüketmeyin, seyahat, tatil ve günlerini dengeleyin.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?