USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yaşlanmayı durduruyor! Tükettikçe gençleştiren besinler

Yaşlılık ilk izlerini cildinizde gösterir. Beslenme yaşlanma karşıtı en güçlü silahımızdır. Ciltteki doku hasarını azaltır, hücre yenilenmesine destek olur. Özellikle bazı besinler yaşlanmanın tüm izlerini silip atar. Yepyeni bir insan olmaya hazır olun. Bu besinler tükettikçe gençleştiriyor, zamanı tersine çeviriyor. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Yaşlanmayı durduruyor! Tükettikçe gençleştiren besinler
15-12-2022 12:19
15-12-2022 12:28
GAZİANTEP
Google News

GLUTATYON KAYNAĞI BUĞDAY ÇİMİ 

Yaşlanma karşıtı etkileriyle bilinen ve en güçlü antioksidan olarak geçen glutatyon kaynağı buğday çiminin gençleştirici etkisi sadece bu antioksidandan gelmiyor. 

Buğday çimi, sıvı bir oksijen deposudur. Bol klorofil dışında yüksek miktarda vitamin, mineral içerir. Özellikle, demir, A vitamini, E vitamini ve C vitamini yönünden zengindir. 

Ayrıca yaşlanma karşıtı etkileriyle bilinen retinol gibi A vitamininin en çalışkan grubu olan; alfa-karoten, beta-karoten, ksantofil ve zeaksantin maddelerini bir arada bulundan tüm vücut için gençleştirici etkiye sahip bileşenlere sahiptir. 

HÜCRE YENİLEYİCİ YABAN MERSİNİ 

Yaşlanmanın en somut nedenlerinden biri hücre yenilenme hızının düşmesidir. Güçlü vitaminler ve antioksidanlar serbest radikallerle savaşarak hücre yenilenme hızının olması gerektiği gibi çalışmasına destek olur ve erken yaşlanmayı durdurur.

Vitamin ve mineral yönünden çok zengin olan bu meyvenin içerisinde şeker, pektin, tanen ve güçlü bir antosiyoninler olarak bilinen antioksidan grubuna ait mirtillin bulunuyor. 

Yaban mersini, içerdiği antosiyaninler, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko, A, B ve C vitaminleri ile pek çok sağlık sorununa çözüm sunuyor. 

Yaban mersini en güçlü yaşlanma karşıtı besinlerden biri olarak bilinse de aslında kırmızı orman meyvelerinin birçoğu bu anlamda oldukça etkili. Mevsiminde doğal çilek, böğürtlenler, kızılcık ya da kuşburnu tüketebilirsiniz. 

GÜZELLEŞTİRİCİ PROBİYOTİKLER İÇİN YOĞURT 

Sizi gençleştirecek bir besin arıyorsanız en etkililerden biri yoğurt ve kefir gibi fermante süt ürünleridir. 

Bunun nedeni iyi probiyotiklerde gizli!

Yoğurt sindirim sisteminizi güçlendirir, bu besinlerdeki vitaminlerin daha iyi emilimini sağlar. Bu da tüm vücudunuzun temel şifa kaynağını güçlendiren bir etkidir. 

Her gün yoğurt kefir gibi probiyotikten güçlü D vitamini ve kalsiyum gibi önemli günlük değeleri sağlayan vitamin ve mineraller vardır. 

Ayrıca içeriğindeki B grubu vitaminler cildin nem tutma kapasitesini artırır. 

MİKRO BESİN CANAVARI SOYA FİLİZİ 

Bu taze minik filizler cildiniz için dünyanın en iyi vitamin ve antioksidanlarını içinde barındırıyor.

Cildin dokusunu iyileştirdiği bilinen izoflavonlar olarak bilinen antioksidan bileşikler açısında zengin olan soya filizi, minik ve narin yapılarına rağmen yaşlanma karşıtı dünyanın gücünü içinde barındırıyor. 

Hassas cilt yapısını güçlendiriyor, lekeler ve eşit olmayan renk dokusuyla savaşıyor. 

HER GÜN 1 KAŞIK TOHUM! 

Çemen otu tohumları, ciltteki lekeleri ve koyu halkaları azaltmaya yardımcı olan K vitamini ve C vitamini içerir. 

Chia tohumları ayrıca cilt bariyerini güçlendiren, cildi çevresel zararlardan koruyan ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olan omega-3 yağ asitleri içerir.

Kinoa, yüksek riboflavin seviyeleri cildinize yumuşaklık ve esneklik için esneklik verir. B Vitamini açısından zengin olduğu için cildinizi aydınlatmaya ve güzelleştirmeye yardımcı olur. Ayrıca cildinize doku katar ve cildinizi gençleştirir, cildinizi daha zengin ve canlı hale getirir.

Keten tohumu sadece vücudunuz için değil, cildiniz için de harikadır. Cildi sıkılaştırmaya ve cildin sarkmasını önlemeye yardımcı olan lignanlar ve antioksidanlar içerirler. 

LİKOPEN KAYNAĞI DOMATES 

Domatesler, kalp hastalığı ve kanser riskinin azalması da dahil olmak üzere birçok sağlık yararıyla bağlantılı olan antioksidan likopenin ana besin kaynağıdır. Ayrıca C vitamini, potasyum, folat ve K vitamini içerir. 

Domates, vücudumuz için gerçekten gerekli olan lutein ve likopen gibi karotenoidlere sahiptir.

KOLAJENİ ARTIRAN GUAVA 

Guava, bağışıklık sağlığını korumak için kritik olan C Vitamini ile doludur. Guava kolajen üretimini destekler, cildin yapısını onarır ve kırışıklarla savaşır.

Ayrıca guavanın cilde faydaları arasında ölü deriyi arındırmak, cilt gözeneklerinde biriken yağdan, beyaz noktalardan ve kirden kurtulmak yer alır.

FAYDALI YAĞ ASİTLERİ İÇİN AVOKADO 

Avokado, cildinizi nemlendiren doğal yağlarla doludur . Cildinizin nemlendiğinden emin olarak lekelerin, sivilcelerin ve kırışıklıkların önüne geçebilirsiniz.

Avokado yağında bulunan beta karoten, protein, lesitin, yağ asitleri ve A, D ve E vitaminleri, cildinizi nemlendirmeye ve zararlı UV ışınlarından korumaya yardımcı olur ve ayrıca kollajen metabolizmasını artırır

FOTO-YAŞLANMAYI DURDURAN ZEYTİNYAĞI 

Zeytinyağı antioksidanlar açısından zengindir, ancak cilde gerçek faydası, iyi yağları (tekli doymamış tür) gibi görünmektedir. 

Bu sağlıklı yağlar, hücrelerin kırışma olarak ortaya çıkan fotoyaşlanmaya direnmesine yardımcı oluyor gibi görünüyor.

Zeytinyağı ayrıca cildinizin içten sağlıklı ve parlak olmasını sağlayan cilt hücresi dönüşümünü artıran E vitamini, flavonoidler ve polifenoller içerir

SIKI BİR CİLT İÇİN YEŞİLÇAY 

Yeşil Çay, cilt sağlığının korunmasına yardımcı olan E vitamini ve B2 vitamini içerir. B2 vitamini cildin genç ve sıkı kalmasına yardımcı olurken, E vitamini yeni cilt hücrelerinin büyümesine yardımcı olur ve ayrıca cildi daha yumuşak ve parlak hale getirir.

Yeşil çay, birçok yaşlanma karşıtı özelliğe ve kateşinler ve serbest radikal sayısını azaltan polifenoller gibi antioksidanlara sahiptir. Kırışıklıklar, ince çizgiler, koyu lekeler ve sarkık ciltlerle savaşarak cildi sağlam ve sağlıklı tutmanın yanı sıra oligomerik proantosiyanidinler (OPC'ler) açısından zengin olduğu için erken yaşlanmayı da yavaşlatır.

KIRIŞIKLIKLARA KARŞI KIRMIZI BİBER 

En güçlü C vitamini kaynaklarından biridir. Kolajen üretimini destekler, cildi canlandırır. 

Kırmızı biberdeki A vitamini ve beta-karoten cilt tonu üzerinde harika etkiler yaratır. Kırışıklıklarla savaşır. A vitamini ayrıca cilt hücrelerini desteklemeye, yaraları iyileştirmeye ve beyaz kan hücresi büyümesini artırmaya yardımcı olur.

CİLDİ GENÇLEŞTİREN REZENE 

Rezene tüm cilt tipleri için harikadır, özellikle yağlı ve akne eğilimli ciltler için. Antiseptik özellikleri, yağ birikintilerinin ve çatlakların ardındaki kir ve bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur . Rezenedeki limonen, anetol ve mirsen gibi bileşikler akne tedavisine yardımcı olur.

Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan bu ot, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücrelerinin hızlı bir şekilde yenilenmesini destekliyor.

Rezene tohumları, cildinize çeşitli vitaminler sağlayarak hizmet eder ve bu da size daha genç görünen bir cilt verir. Rezene çayı günlük olarak tüketildiğinde, sivilceleri tedavi ettiği ve cildinizin kusursuz ve parlak görünmesini sağladığı için cildin genel dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur.

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN SARIMSAK 

Sarımsak, uzun vadede fibroblastların maksimum proliferatif kapasitesi üzerinde yararlı etkiler gösterir , bu nedenle sarımsak, yaşlanma karşıtı ve gençleştirici bir ajan olarak çalışır.

Antibakteriyel, antifungal, antiviral ve antiseptik özelliklere sahiptir. Ciltteki irinlere, iltihaplara ve yaralara birebirdir. İyileşmelerini hızlandırır daha pürüzsüz bir cilt sağlar. 

CİLDİ YENİLEYEN ELMA! 

A, B kompleksi ve C vitaminleri açısından zengin olan elma, patojenlerden ve fazla yağdan kurtulmanıza yardımcı olarak cildinize fayda sağlar.

Düzenli olarak elma yemek cildinizi aydınlatabilir ve eşit olmayan cilt tonunu düzeltebilir. Bu meyvedeki antioksidanlar, cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırır ve sağlıklı ve parlak bir cildin korunmasına yardımcı olur.

Yapılan araştırmalara göre aç karnına elma yememek gerekiyor. şişkinlik ve kabızlığa neden olabilir. Özetle, elma yemek için tercihen en iyi zaman sabah saatleridir, genellikle kahvaltıdan sonradır .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?