USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YAP-BOZ!

Milli Eğitim Müdürlüğündeki son değişikliğin ardından, Gaziantep’te eğitim politikaları yeniden tartışılmaya başlandı. Eğitimde en gerilerde bulunan Gaziantep, yıllardır düzenli bir eğitim politikası ortaya koyamadı.

YAP-BOZ!
14-03-2016 09:42
Google News
YANIT BEKLEYEN SORULAR?

1-Köy Hizmetleri arazisi ne oldu?

2-Son 2 yılda kaç yeni okul inşa edildi?

3-Okul yaptırmak isteyen işadamlarına neden arazi verilemiyor?

 

Yıllardır ülke genelinde eğitimde hep dip yapan ve son sıralarda yer alan Gaziantep, eğitimdeki makus talihi bir türlü yenemiyor. Gaziantep’in, eğitimde bulunduğu kaos adeta tavan yaptı.

 

YİNE MÜDÜR DEĞİŞİKLİĞİ

 

Milli Eğitim’de bir türlü istikrarı yakalayamayan Gaziantep’te, geçtiğimiz hafta yine müdür değişti. 1 yıl önce Gaziantep’e büyük ümitlerle getirilen Mustafa Yanmaz görevinden alındı. Yanmaz’ın yerine Cengiz Mete Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Gaziantep’e atanan Mete’nin, önümüzdeki günlerde yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

 

10 YILDA 8 MÜDÜR

 Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, son 10 yıl içerisinde müdür dayanmadı. 1990’lı yılların sonunda başlayan Gaziantep’te milli eğitim müdürlerinin sürekli görevden alınması uygulaması, özellikle son 10 yılda tavan yaptı. 2006 yılından bugüne kadar 8 milli eğitim müdürü değişirken, neredeyse her yıla bir milli eğitim müdürü  düştü. 2006 ile 2016 yılları arasında Gaziantep’te, sırasıyla şu isimler milli eğitim müdürü olarak görev yaptı: Süleyman Şişman (2006), Fikret Atak (2008) Abdullah Şenyüz (2010), Ekrem Serin (2011), Celalettin Ekinci (2014), Bilal Yılmaz (2015), Mustafa Yanmaz (2015), Cengiz Mete (2016)

 

EĞİTİMDE EN DİPTE

 Eğitim camiasında bir türlü yakalanamayan istikrar, Gaziantep’in eğitimdeki sorunlarını da sürekli artırdı. Eğitim seferberliği ilan edilmesine rağmen, istenilen başarı bir türlü yakalanamadı. Özellikle 2012 sonrasında başlatılan seferberlik ile derslik açığı önemli oranda giderildi ama, okul arsası sıkıntısı yeni okul inşaatlarının önüne geçti.

 

KÖY HİZMETLERİ ARAZİSİ NE OLDU?

Gaziantep’in en gözde yerinde bulunan Köy Hizmetleri arazisinin satılarak, tüm gelirinin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesi kararı alındı. Köy Hizmetleri arazisinin satışından beklenen 200 milyon TL gelir, okul yapımı için milli eğitime bağışlanacaktı.  Buna rağmen, arazi bir türlü satılamadı. Önce tek parça olarak satılmak istenen arazinin, ihalesine kimse girmedi. Daha sonra 9 parsele bölünen arazinin, şu ana kadar sadece 2 parseli satıldı. Kalan arazilerin ne zaman satılıp, paraların milli eğitime ne zaman aktarılacağı belirsizliğini koruyor.

 

DERSLİK AÇIĞI GİDERİLEMİYOR

 2012-2014 yılları arasında hayırseverlerin desteği ve dönemin Valisi Erdal Ata’nın, “Eğitim seferberliği” ilan etmesinin ardından, Gaziantep’in bir çok noktasında okul inşaatları yapıldı. Derslik eksikliğinde önemli mesafe katedilip, okullardaki derslik başına düşen öğrenci sayısı 32’lere kadar çekildi. Ancak, Gaziantep’in aşırı göç alması nedeniyle her yıl oluşan 500’e yakın derslik açığına, 2014 sonrasında cevap verilemedi. Gaziantepli çok sayıda hayırsever okul yaptırmak için devletten arazi talebinde bulunsa da, okul arsası üretilmediği için, hayırseverlere yer teslimi yapılamadı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?