USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yanlış aşı yapan görevliler, saatler sonra eve gelip aileyi uyarmış

30 günce kız çocuğuna bilmeyerek güneş tacı virüs (Covid-19) aşısı yapılması skandalının arkası sıra ailenin avukatı Dilek Güzel, kusur aşının vurulmasından saatler sonra görevlilerin vakası ayırt ettiğini ve aileyi hatırlatmak düşüncesince eve geldiğini söyledi.

Yanlış aşı yapan görevliler, saatler sonra eve gelip aileyi uyarmış
24-09-2021 16:31
Google News
İzmir'de 1 Temmuz 2021 tarihinde, 1 maaş bebeğe dünkü doğan aşı takvimine göre 30'uncu günde yapılması müstelzim Hepatit-B aşısı yerine, birlikte aile hekimliği biriminde bilmeyerek Biontech Covid-19 aşısı yapılmasının peşi sıra yetkililer harekete geçti. Olaya ilişkin, bebeğin ailesi kusur duyurusunda bulunurken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 günce bebeğe “yanlışlıkla” Covid-19 aşısı yapan sorumlular hakkında, “Taksirle yaralamaya sebebiyet verme” suçundan doğrudan doğruya anket başlatıldığını açıkladı. Ailenin avukatı Dilek Güzel, vakaya bağlı ehemmiyetli açıklamalarda bulunurken, kusur aşı sonrası aşının yapıldığı aile sağlığı merkezi personellerinin, saatler sonra eve gelmiş şekilde aileyi uyardığını ve çocuklarını hastaneye götürmesi icap ettiğini bildirdiğini belirtti.

"Yeterli özenin ve muktezi dikkatin gösterilmediği açıkça ortadadır"

Aile sağlığı merkezi çalışanlarının saatler sonra ailenin evine gelmiş şekilde uyarıda bulunduklarını kail Avukat Dilek Güzel, sorumluların tam özenin ve muktezi dikkati göstermediklerinin altını çizdi. Av. Güzel, "Aile bebeklerini yenidoğan aşı takvimine makul olarak, 30'uncu günde Hepatit-B aşısını yaptırmak az daha Aile Sağlığı Merkezine götürüyor. Burada bebeğin epope kilogram ölçümleri yapıldıktan sonra aşı uygulanıyor. Aile Hepatit aşısının uygulandığını sanıyor bu süreçte.

Eve döndüklerinden saatler sonra, eve mevrut görevlilerce bebeğe kusur aşı vurulmuş olduğu ve bebeğin çabucak birlikte hastaneye götürülmesi gerektiği söyleniyor. Bu biçimde çocuk hastaneye götürülüyor ve yatışı yapılıyor. Aşı birlikte tıbbi müdahaledir ve tıbbi kurallara göre itinayla yapılması gereklidir. Bu vakada tam özenin ve muktezi dikkatın gösterilmediği açıkça ortadadır. Bebeğe Hepatit namına Covid aşısı bulunan Biontech uygulanmış. Bu hukuken tıbbi birlikte yazık adına bildirme ediliyor. Bu yanlışlığı yapanlar ve yapılmasında mesul olanlar üzerine adli ve yönetsel proses başlatıldı" dedi.

"Bu aşının füru üstünde birlikte taraf tesiri yok' demek, bilgi töre bilimi kurallarına makul birlikte yaklaşım değil"

Olayı birlikte bilgi kanalında katılmış olduğu çalışkan yayında duyuran Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün açıklamalarının aile çeşidinden akilane karşılanmadığını dile getiren Av. Dilek Güzel, "Aile Zafer Kurugöl'ün açıklamasını bilgi dışı buluyor. Söyledikleri de bilgi töre bilimi kurallarına makul değil. Bizim bildiğimiz birlikte hikâye üstünden 'Bu aşının füru üstünde birlikte taraf tesiri yok' demek, bilgi töre bilimi kurallarına makul birlikte yaklaşım değil. Maksadın aşıldığını düşünüyoruz. Aile aşı karşıtı değil, aşılarını meftun birlikte aile. Toplumsal ve ferdî bağışıklığın kazanılması düşüncesince de aşılanmanın şimdi erdemli miktarda olması icap ettiğini düşünen birlikte aile. Bu olayın birlikte yazık bulunduğunu düşünüyorlar" sanarak konuştu.

"Aile enine boyuna kaygılı"

Ailenin, önceki ve birlikte tane evladı bulunan bebeklerinin durumundan ötürü esefli olduklarını açıklanan Av. Güzel, "Aile bu vakası önceki duyduğunda enine boyuna kaygılıydı zira daha birlikte maaş birlikte bebek. Bebeklerini kaybedecekleri korkusu baş döndürücü hakimdi. Bebekleri yaşarsa, mihman birlikte hasar olup olmaması da düşünce nedenlerindendi. Bugüne derece birlikte menfilik görmediler. Temennimiz bundan hakeza da bu sürecin hakeza bitmeme etmesi. Bebeğin araştırmaları yapılıyor. Haftada birlikte dem sayımı yapılıyordu, dü haftada birlikte yapılır artık. Bugüne derece birlikte obje olmaması aile düşüncesince en iri teselli" laflarına toprak verdi.

Ali İhsan Çiftçi - Ali Gözeten

 


 

 

İLGİLİ HABER
Sağlık Bakanlığı: Bebeklere kusur aşılar yapıldığına bağlı iddialar bildirme edilemez Sağlık Bakanlığı: 'Bebeklere kusur aşılar yapıldığına bağlı iddialar bildirme edilemez'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?