USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Velilere beslenme konusunda önemli uyarılar!

Özel Deva Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Hatice Demir, Mütercim Asım İlköğretim Okulu velilerine, dengeli beslenme konusunda eğitim verdi. Demir, okul çağındaki çocuklardaki beslenme alışkanlığının önemine değinerek, velilere önemli uyarılarda bulundu.

Velilere beslenme konusunda önemli uyarılar!
26-11-2015 11:03
Google News
Diyetisyen Hatice Demir, Mütercim Asım İlköğretim Okulu’nde gerçekleşen ’okul çağındaki çocuklarda dengeli beslenme’ konulu eğitimde konuşmasında, çocukların 6-12 yaş aralığını kapsayan ilkokul çağında hızlı büyüme ve gelişmenin devam ettiğini hatırlattı. Bu dönemde çocuğun sağlıklı beslenmesini sağlamanın önemini belirten Demir, “Çocuğun bu süreçte sağlıklı beslenmesi için ailesi ve okul yönetimi birlikte hareket etmelidir. Öğrencilerin okul başarısında büyüme, gelişme ve dengeli beslenmeleri de önemli rol oynamaktadır" dedi. Dengeli beslenerek çocuğun okul başarısının da arttırılabileceğine dikkat çeken Demir, "Okul çağında çocuğun yeme alışkanlıkları ailenin beslenme şekilleri tarafından etkilenmektedir. Yetersiz ve dengesiz beslenen çocuk hastalıklara karşı dirençsiz olur, sık hastalanır ve bu yüzden okul başarısı düşer. Bu nedenle dengeli büyümeyi sağlamak ve okul başarısını arttırmak adına ebeveynlerin ve okul yönetiminin beslenme konusundaki eğitimi önemlidir” dedi.

Dengeli beslenmede sabah kahvaltısının önemine değinen Demir, “Gelecek nesillerin daha güçlü ve sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için özellikle çocuklarımıza sabah kahvaltısı alışkanlığı kazandırılması gerekmektedir. Çocukların kahvaltı yapmamasının başlıca nedenleri; çocuğun canının kahvaltı yapmayı istememesi ve özellikle kahvaltı etme alışkanlığı olmayan annenin çocuğa da bu alışkanlığı kazandıramaması ya da çocuğun sabah erken kalkamaması yer almaktadır. Oysaki tüm gece süren açlık sonrası yeni bir günün başlangıcında, çocuğun güne hazırlanabilmesi için mutlaka kahvaltı etmesi şarttır. Aksi takdirde; kendini güçsüz hisseden çocuğun başı döner, yeterli enerji oluşmadığı için dikkat eksikliği oluşur, çalışma ve öğrenme yeteneği azalır. Bu da okuldaki başarısını olumsuz etkiler" diye konuştu.

Seminer sonunda Okul müdürü İlhan Gök tarafından velilerle eğitimi nedeniyle Özel Deva Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Hatice Demir’e çiçek verilerek, teşekkür edildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?