USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vatandaşın enflasyonu farklı…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs ayı Enflasyon Rakamları açıklandı. Söz konusu açıklamaları değerlendiren Gaziantepli vatandaşlar, TÜİK’in açıkladığı rakamlar ile vatandaşın enflasyonu arasında büyük fark olduğunu söylediler.

Vatandaşın enflasyonu farklı…
04-06-2021 03:25
Google News

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mayıs ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 14,13, yurt içi üretici fiyatları yüzde 22,24 arttı. Aylık bazda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,89, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,92 artış kaydetti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 16,59, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 38,33 oldu. TÜFE, mayısta geçen yılın aralık ayına göre yüzde 6,39, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,59 yükseldi. Yİ-ÜFE ise Aralık 2020'ye göre yüzde 17,34, geçen yılın mayıs ayına göre yüzde 38,33 artış gösterdi.
“İNANDIRICI DEĞİL”
TÜİK’in Mayıs ayı Enflasyon Rakamları bu yönde olurken, vatandaşın enflasyonu daha farklı oldu. market alışverişlerini yapmak isteyen vatandaşlar, yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalıyor. Üretici Maliyetlerindeki artışın yüzde 38 olarak açıklandığı rakamlar, vatandaşlara inandırıcı gelmiyor. “İNANMAK GÜÇ” Gazetemiz açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Her gün hayatın hemen her alanında karşımıza çıkan rakamlar ile TÜİK’in enflasyon rakamları arasında dağlar kadar fark var. Açıklanan rakamlar, bizlerin hayatında karşılık bulmadığı için bu rakamlara inanmamız oldukça güç. Kurumun güvenirliğini büyük oranda zedeleyen bu açıklamalardan vazgeçilmeli, aksi halde kuruma olan güven daha da azalacaktır.” Gıda, temel tüketim malzemeleri başta olmak üzere çok sayıda üründe fiyat artışlarının her geçen gün arttığını kaydeden vatandaşlar, fiyat artışlarına artık bir dur denilmesi gerektiğini söyledi.
“ESNAF, MÜŞTERİSİNE FİYAT VERMEYE UTANIYOR”
TÜİK’in enflasyon açıklamasını yorumlayan DEVA Partisi İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya, “TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 16,59 olarak açıkladı. Dün İslahiye’de esnafımızın sorunlarını dinledik. Ayakkabıcı esnafımız, iki ay önce 50 TL’ye aldığım bir çift ayakkabıyı şu an 73 TL. Müşteriye fiyat verirken utanıyorum dedi” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?