USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

VALİ YERLİKAYA’NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

VALİ YERLİKAYA’NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI
28-08-2017 13:58
Google News
MÜBAREK KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

 

Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir.

Ebedi kardeşliğimizi, tebrikler ve tekbirlerle yeniden ihya ettiğimiz bayram günlerinde, millet olarak daha bir muhabbetle kucaklaşıyoruz.

Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan Kurbanın ve Kurban Bayramının anlamını çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz.

Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden

verebilmektir.

 

Bu günler, aynı zamanda Hac ibadetinin ifa edildiği; dilleri, ırkları, tenleri, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat meydanında, dualar

eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir.

Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Haclarının ve kurbanlarının kabul olmasını diliyorum. Kıymetli Hemşehrilerim; Selâmlaşarak, tokalaşarak, kucaklaşarak, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak bayram sevincini çoğaltmalıyız. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken,

gözlerimizin nuru, evlerimizin neşesi olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garipleri de asla unutmayalım.

Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlamalı; kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olmalıyız.

 

6 yıldır şehrimize sığınan Suriyeli misafirimize sahip çıktık, soframızı onlarla paylaşarak tüm dünyaya insanlık dersi verdik.Bu bayramda da evlerini, yurtlarını, topraklarını terk etmek zorunda kalan,  vatan hasreti çeken muhacir kardeşlerimizi ihmal etmeyelim.Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum. Gaziantepli Hemşehrilerimin ve İslam âleminin Kurban bayramını kutluyorum.

 

Ali YERLİKAYA

Vali
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?