USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Yerlikaya’dan Öğretmenler Günü mesajı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 24. Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yerlikaya’dan Öğretmenler Günü mesajı
23-11-2015 22:04
Google News
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 24. Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yerlikaya mesajında şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın her yerinde kutsal sayılan mesleğinize başladığınızda hissettiğiniz azim, heyecan ve şevkinizin yenileneceği bir “Öğretmenler Günü”ne daha kavuşmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyor, bu “onur gününüzü” gönülden kutluyorum. 

Bu günün; araştıran, öğrenen ve hayatı boyunca öğreten, temelinde insan sevgisi, saygı, inanç, disiplin ve hoşgörü bulunan kutsal bir tutkunun sembolü olan öğretmenlerimizin en mutlu günü olduğuna inanıyorum.

Hiçbir zaman hatırınızdan çıkarmadığınıza inandığım Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini koruyacak, kollayacak ve yüceltecek gençleri yetiştiren sizlersiniz.

Hoşgörü, birikim ve donanımınız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne gönülden bağlı nesiller yetiştirmeye fazlasıyla yetecektir. Yüreğinizde taşıdığınız ülke ve millet sevdası bu sorumluluğun yerine getirilmesinde en büyük güven kaynağımızdır.

Sevgili Genç Öğretmenlerimiz,

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi "Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır" ve “dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.”

Sizin başarınız, Cumhuriyetimizin başarısıdır. Sorumluluğunuz öğrencilerinizle birlikte devam edecek ve asla bitmeyecektir.

Her zaman toplumun en ayrıcalıklı kesimine hitap etme zevkini yaşayacak, icra ettiğiniz zor ama bir o kadar da zevkli bir mesleğin onuruna varacak, yetiştirdiğiniz öğrencileri yıllar sonra toplumun seçkin bireyleri olarak görmenin hazzına varacaksınız.

Unutmayınız ki Cumhuriyetimizin yetiştirdiği "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür kuşakların" öğretmeni sizlersiniz. Omuzlarınız, sorumluluklarınızı taşımakta zorlansa da hiçbir zaman yılmayacaksınız.

Sevgilerin en özeline layık fedakar Öğretmenlerim, 

Gönülden inanıyor ve güveniyorum ki sizler, kararlı adımlar atarak dorukta kalmayı daima başaracak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye devam edeceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle “24 Kasım Öğretmenler Gününüzü” yürekten kutluyor, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizi ve fedakar ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?