USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Yerlikaya, GAİMDER’in 17. Genel Kurulu’na katıldı

Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin 17. Genel Kuruluna Vali Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, üyeler ile çok sayıda müteahhit ve inşaat mühendisleri katıldı.

Vali Yerlikaya, GAİMDER’in 17. Genel Kurulu’na katıldı
28-01-2018 15:51
Google News
Divan’ın oluşturulmasının ardından şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurulda Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Sektörün içinde bulunduğu durumun değerlendirildiği ve önünün açılmasıyla ilgili önerilerin değerlendirildiği konuşmalarda gerçekleşen 17. Genel Kurulunun şehrimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunuldu. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği 17. Genel Kurulunda katılımcılara hitabeden Vali Ali Yerlikaya, “2015 yılından buyana üç yıldır birlikte yaşıyoruz. Gaziantep, işi ve sorumluluğu çok yüksek olan dinamik bir şehir. Bu şehrin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları gerçekten büyük fedakârlık gerektiriyor. Öncelikle bunun altını çizmemiz gerekiyor. Zira Türkiye’de en fazla göç olan ilk beş şehirden biri ve bunun yanı sıra hemen yanı başımızda süren bir iç savaş ve şehrimizde bulunan şehrin nüfusunun yüzde 18’ine tekabül eden  500 bine yakın muhacir kardeşlerimize de hizmet sunmak durumunda kalıyorlar. Böyle bir tablo var.

Sizin çatı kuruluşunuz olan GAİMDER yönetiminin üç yıldan beri gerek meslek odalarımızla gerekse müteahhitlerimizle hem merkezi yönetimlerle hem yerel yönetimlerle açık, şeffaf ve doğru bir iletişim kurduğumuza inanıyorum. Bu hem sizin, hem bizim için büyük bir avantaj. Bundan en çok istifade eden de elbette şehrimiz.

Valiliğimiz sizlerin büyük bir müşterisidir. Şu anda 116-117 şantiyemizde 190 okul inşaatımız var. Biz sizlerle Suriye’deki bu iç savaştan sonra neler başardığımızı söylemek istiyorum.

13 Kilometre sağlam ve estetik duvarın yanı sıra 3 bin 300 metrekarelik alanda hizmet veren prefabrik ama burası gerçekten prefabrik mi denilecek sağlamlıkta Karkamış sınır kapısını 4,5 aylık bir süre içerisinde sizlerle beraber yaptık. Yine sizlerle Mehmetçiklerimize üs bölgeleri yaptık. Hamdolsun. KİK’e bir tane itirazımız olmadı. Bu açıklık, şeffaflık ve hakkaniyetle davrandığımızın en önemli göstergesidir.

İlk geldiğimizden bu yana söylediğimiz bir şey var. Para kazanmayan başı öne eğik bir müteahhit görmek istemiyoruz. Çünkü para kazanmayan bir müteahhit bizim istediğimiz kaliteli bir işi veremez. Şehrimizde hamdolsun rekabet konusunda bir eksiğimiz yok. Biz şehrimizde kazanan bir müteahhit ve kaliteli bir iş istiyoruz.

Değerli kardeşlerim. Yapılan işlerden vatandaşlarımız, okul müdürleri, öğretmenler memnun. Hep söylüyoruz. Güzellik ayrıntıda gizlidir. Biz sizleri övmek istiyoruz; övüyoruz da. Sizlerin yaptığı doğru işleri seviyoruz.

Şehrimize hizmet etme noktasında ve geleceğimiz olan çocuklarımıza yaptığımız yeni nesil okullarda estetiğe ve kaliteye verdiğiniz değer aynı zamanda insana verdiğiniz değerdir. Ben huzurlarınızda bütün odalarımıza teşekkür ediyor 2018 yılının sizin için bizim için şehrimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. ” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise verilen hizmetleri değerlendirerek yapılan çalışmalarda şehrin kimliğinin korunması gerektiğini ifade etti. Başkan Şahin “Bu güne kadar gerek kentsel dönüşümde, gerek alt yapı, gerekse diğer alanlarda birçok güzel çalışmaları birlikte yaptık. Yıkarak güzelleştiriyoruz. Sizleri ve yaptığınız çalışmaları önemsiyoruz” dedi. 

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneğin kuruluşundan bu yana görev alan eski başkanlara Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından plaket takdim edilmesinin ardından Genel Kurula devam edildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?