USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

UYUŞTURULDUK

Yaygınlaşan Bonzai zehri ve ölümle sonuçlanan kullanımlar nedeniyle, madde bağımlılığı konusu, yaklaşık beş yıldır Gaziantep’in ağırlıklı gündemlerinden biri. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Cezaevi’ndeki tutukluların yüzde 35-40’nı uyuşturucu kullanan ve satanların oluşturduğunu söyledi.

UYUŞTURULDUK
05-06-2017 11:47
Google News
Cezaevlerindeki mahkûmların toplamının yüzde 35’i uyuşturucu madde suçundan yatıyor. Kentte on binlerce kişinin uyuşturucu bağımlısı olduğu tahmin ediliyor. MHP İl Başkanı Taşdoğan, “Son zamanlarda özellikle emniyetin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz.  Ama sadece polis ile mücadele bu konuda yeterli olmaz. Bu toplu bir mücadele gerektiren konudur” dedi.

TORBACILARA OPERASYON

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe vuruyor. 2017’nin ilk beş ayında ekipler tarafından onlarca operasyon düzenlendi. Operasyonların bir kısmı mahalle bazında, bir kısmı da teknik takip sonucu kentteki çetelere yönelik düzenlendi ve birçok kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi. Tutukluların tamamına yakını “torbacı” denilen satıcılar.

MAHALLELERDE OPERASYON

Gaziantep’te gelir seviyesi düşük mahallerde madde satışı yaygın. Emniyet’in en sık operasyon düzenlediği mahallerde de bunlar. Özellikle Düztepe, Vatan, Karşıyaka, Perilikaya, Hacıbaba mahallelerinde dönem dönem ’toplama operasyonları’ yapılıyor. Suç örgütlerine yönelik derin soruşturmalar ise gizlilikle yürütülüyor.

TOPYEKÛN MÜCADELE

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, uyuşturucu ile mücadelenin ciddi bir konu olduğunu söyleyerek topyekûn mücadelenin gerek olduğunun altını çizdi. Taşdoğan, “Son zamanlarda özellikle emniyetin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz.  Ama sadece polis ile mücadele bu konuda yeterli olmaz. Bu toplu bir mücadele gerektiren konudur” ifadelerini kullandı.  Taşdoğan, Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de güvenlik güçlerinin amansız çalıştığını, halkın huzur ve güvenini canları pahasına sağladığını söyledi.

EMNİYETE TEŞEKKÜR

Emniyet güçlerinin Gaziantep’te adeta kuş uçurtmadığını söyleyen Taşdoğan, “İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan uyuşturucu operasyonlarında gençlerimizin, çocuklarımızın bu illette bulaşması engellenmiştir. Bu operasyonlarda emeği geçen başta adli yargı olmak üzere İl Emniyet Müdürümüz Erhan Gülveren’i, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi, Terörle Mücadele (TEM) Şubesi, Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ve tüm emniyet teşkilatını kutluyor ve tebrik ediyorum. Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de güvenlik güçlerinin canları pahasına gece gündüz demeden görev yapmaktadır. Ne yargımız, ne emniyetimiz nede jandarmamız, her zaman olduğu gibi suç ve suç unsurlarına asla izin vermeyecektir. Son zamanlarda Türkiye’de ve Gaziantep’te yaygınlaşan ve üzücü neticeler doğuran uyuşturucunun önüne geçilmesi konusunda kamuoyu hassasiyetini artırmak istiyoruz. Bilhassa sivil toplum örgütleri ve aile birlikleri bu konuda hassas olmalı. Bu meselenin sadece emniyet teşkilatı ile çözülemeyeceğini belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Daha iyi tedavi ve ıslah şartlarının oluşturulması, uyuşturucu temin yollarının tıkanmasının gerek olduğunu ifade eden Muhittin Taşdoğan, “Bunun için daha geniş bir perspektif gerekir. Ciddi çalışmalara ihtiyaç var. Bu çalışmalar bir önce yapılmalı herkes elini taşın altına koymalı.  Bu konuda en büyük vazifede aileye düşüyor. Aileler ‘Benim çocuğum yapmaz’ psikolojisinden çıkmalı. ‘benim çocuğumda yapabilir’ kavramını kafalarına yerleştirmelidir” dedi.

YÜZDE 40’NI UYUŞTURUCU KULLANANLAR OLUŞTURUYOR

“Mahallede veya sokakta uyuşturucu satan birleri görülürse derhal emniyete haber verilmelidir” diyen Taşdoğan, “Bu konuda herkes cesur olmalı.  Gaziantep Cezaevi’ndeki tutukluların yüzde 35-40’nı uyuşturucu kullanan ve satanların oluşturduğunu tahmin ediyoruz.  Bu korkunç bir rakam. Gaziantep ve Türkiye bu uyuşturucu illetinden bir an önce kurtulmalı” ifadelerini kulandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?