USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Üniversite öğrencilerinin ürettiği otomobiller TEKNOFEST'te sergileniyor

Üniversite öğrencilerinin ürettiği hibrit, müvellidülma ve cazibe ile etkin otomobiller; havacılık, feza ve uygulayım bilimi festivali TEKNOFEST'te sergileniyor. Üretilen vasıtalar geniş olma nitelikleri nedeniyle şimdi az mahrukat tüketirken, saatte sayı farkı 100 kilometre hıza

Üniversite öğrencilerinin ürettiği otomobiller TEKNOFEST'te sergileniyor
24-09-2021 13:02
Google News

Havacılık, gök ve uygulayım bilimi festivallerinden bulunan TEKNOFEST topu topu hızıyla bitmeme ediyor. Üniversitesi öğrencilerinin ürettiği hibrit, canlılık ve müvellidülma ile etkin otomobiller de TEKNOFEST'te sergileniyor.

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin dü yılı fazla müddette tasarlayıp ürettiği vesait ferah olma nitelikleri hasebiyle henüz az mahrukat tüketiyor. Sergilenen vesait ortada 100 kilometre hıza idrak kapasitesine cemaat otomobiller de bulunuyor.

"Aracımız azami 100 kilometre hıza derece ulaşabiliyor"

Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu talebesi Oğuzhan Aydın, tasarladıkları araçlarla yarışmalara katıldıklarını söyleyerek, "2018 senesinde Avrupa'da planlı müşterek yarışta birincilik ödülünün sahibi olduk. Aracımız müvellidülma enerjisiyle çalışıyor. Araç karbon fiber korteks ve alüminyum şaseden oluşuyor. Aracımızın ehemmiyetli niteliği 110 kilo olmasıdır. Bu sayede taşıt henüz az mahrukat yakıyor. Bu sene da öz evcil mahrukat pilimizi ürettik. Bu yaptığımız pille geleceğin teknolojilerinden bulunan müvellidülma enerjisine ulama sağlamayı hedefliyoruz. Aracımız kısaca namına 45 kilometre hıza derece ulaşabiliyor" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin Uludağ Elektromobil Takımı'ndan Çağatay Çakmak ise, "Aracımız azami 100 kilometre hıza derece ulaşabilir. Araç elektrikle çalışıyor. 3,6 kilowatt batarya kapasitesiyle müşterek yararlanma olanağı veriyor. Bu uzlaştırıcı 17 şahsiyet müşterek ekiple hazırladık. Bu uzlaştırıcı TEKNOFEST'te teşhir etmek bizlere alım çalım veriyor. Bu arabanın üstünde dü yılı fazla müşterek süredir çalışıyoruz” dedi.

Muhammed Fırat Aksoy - Furkan Serttaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?