USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda Gaziantep standı büyük ilgi gördü

Dünyadaki turizm sektörünün aynası konumunda olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı (ITB) kapılarını ziyaretçilerine açtı. Gaziantep bu yıl gastronomideki UNESCO başarısını ön plana çıkararak fuara ayrı bir önem veriyor.

Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda Gaziantep standı büyük ilgi gördü
10-03-2016 13:47
Google News
190 ülkeden katılımcının boy gösterdiği ve binlerce kişinin katılımı ile açılışı yapılan fuarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de yerini aldı.Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki heyetler de yer aldılar.

Fuar açılışında Türk turizmcilerini yalnız bırakmayarak moral veren Turizm Bakanı Ünal, turizime yönelik telafi edici tetbirler üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Bakan Ünal, "Çalışma Bakanlığımız’da bununla ilgili gerekli önlemleri hazırlamış bulunuyor. Özellikle turizm sektöründe çalışanlara dönük ve sezon dışı dönemde de hem çalışanlara hem de işverene yönelik bazı iyileştirici tedbirlerimizi daha kamuoyuyla paylaşacağız. Dünya küçülürken artık ülkeler kendilerini tek bir bölge olarak tanımlamaya başladılar. Yanı artık düşmanlıkların olmadığı, tam tersine işbirliklerinin olduğu, birlikte çalışmanın birlikte tanıtmanın olduğu bir dünyaya doğru gidiyoruz. Ortak hangi kültür ve sanat etkinliklerini gerçekleştirebiliriz ve bu etkinlikler üzerinden kültür turizmimizi nasıl geliştirebiliriz, artık dünyada bunlar konuşuluyor. Yeni yapısal bir dönüşüm içerisinde 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz. 50 milyon turist ve 50 milyar turizm gelirini gerçekleştirmemiz hiç de uzak değil. Çünkü bunun için ihtiyaç duyduğumuz her şeye sahibiz. Kendinize güvenin, ülkenize güvenin, moralimizi yüksek tutalım. Yüksek işbirliği ve çözüm ortaklığı ile sektörle birlikte, umuyorum ki önümüzdeki 5 yıl Türkiye turizmini inşallah hedeflediğimiz noktaya ulaştıracağız" diye konuştu.

Fuarda; Gaziantep’in kültür, turizm, tarih ve unutulmaz lezzetlerin tanıtımı da yapılıyor.  Turizimcileri ve ziyaretçileri standa ağırlayan Gaziantep heyeti konuklara baklava, Antep fıstığı, cevizli sucuk ve fıstıklı lokum ikramında bulundu. Ayrıca Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca broşürler ve kitapçıklar, Gaziantep’i tanıtan kısa film cd’si, dergi ile çingene kız simgeli metal kartvizitlikler ziyaretcilere hediye edildi. Büyükşehir Belediyesi standına ilk gün bir çok yabancı turizm sektörü temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Gaziantep lezzetlerine hayran kalan ziyaretçiler bu eşsiz tadları yerinde bulma imkanı sağlayacaklarını belirtiler.

Bu yıl 50’ncisi düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı’na Türkiye’yi, toplam 3.079 m2’lik alanda kurulan 116 stantta, 127 katılımcı temsil edecek. 13 acente, 56 otel, 11 valilik, 47 birlik, dernek, belediye ve Kalkınma Ajansı ile katılıyor. Turizm sektöründe yaşanan kriz nedeniyle bu seneki ITB Berlin Turizm Fuarı, Türkiye açısından ayrı bir öneme sahip. ITB’nin bu yılki partner ülkesi ise Maldivler.

Fuarın ikinci gününde planlanan ve Gaziantep’ten getirilen lezzet ustalarının eşliğinde eşsiz yöresel yemekler konuklara sunulacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?