USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TÜRKONFED, çatısı altındaki KOBİ’leri rahatlatacak...

Türkiye ekonomisinin can damarı KOBİ’lerde karşılıksız ve tahsil edilemeyen çek miktarının yüzde 35’lere kadar çıkması TÜRKONFED’İ harekete geçirdi.

TÜRKONFED, çatısı altındaki KOBİ’leri rahatlatacak...
09-05-2016 10:57
Google News
Türkiye ekonomisinin can damarı KOBİ’lerde karşılıksız ve tahsil edilemeyen çek miktarının yüzde 35’lere kadar çıkması TÜRKONFED’İ harekete geçirdi. Çatısı altındaki KOBİ’leri rahatlatacak bir adım atan TÜRKONFED, Multinet Up ile işbirliği yaparak bir Ortak Satın Alma Platformu’nu kurdu.Türk ekonomisinin can damarı KOBİ’lerde karşılıksız ve tahsil edilemeyen çek miktarının beş yılda yüzde 35’lere kadar çıkması iş dünyasını tedirgin ederken, çatısı altındaki 186 derneğe üye 40 bin şirket bulunan Türkiye’nin en geniş tabanlı KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası kuruluşu olan TÜRKONFED, sorunun çözümüne katkıda bulunacak önemli bir adım attı.

KOBİ’lerin kaynaklarını daha verimli kullanmaları için akıllı çözümler sektörünün önemli oyuncularından Multinet Up ile iş birliği yaparak Ortak Satın Alma Platformu’nu kurdu. Platform sayesinde, TÜRKONFED’in Türkiye’ye yayılmış federasyon ve dernekleri ile çatısı altındaki şirketlerin etki ağı, Multinet Up’ın bilgi birikimi ve tedarik ağı ile desteklendi. Ortak Satın Alma Platformu; TÜRKONFED çatısı altındaki derneklere üye şirketlere akaryakıt, yemek, yurt içi kargo, uluslararası kargo, insan kaynakları, araç takip, filo kiralama, konaklama, elektrik ve damacana su gibi alanlarda yüzde 60’a varan avantajlı koşullarda tedarik imkânı sunuyor.

Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 95’ini oluşturan KOBİ’lerin özellikle finansmana erişim ve kaynakların etkin kullanımı konusunda sıkıntı yaşadığını belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, konfederasyon olarak KOBİ’lerin sorunlarına farklı çözümler getirdiklerini söyledi. KOBİ’lerin kira öder gibi fabrika sahibi olmasından karşılıksız ve tahsil edilemeyen çeklerle ilgili çalışmalar yaptığını hatırlatan Kadooğlu, “2011’de 6 milyar TL olan karşılıksız çek miktarının geçen yıl 272,5 milyar TL’ye ulaştığına dikkat çekerek, “Ticari işletmelerimizin yüzde 90’ını oluşturan KOBİ’ler aynı zamanda istihdamın yüzde 78’ini karşılıyor. Tahsil edilemeyen çek sayısındaki bu artış, reel piyasalar açısından çok önemli bir sinyaldir. Son beş yılda karşılıksız çekten dolayı tahsil edilemeyen para miktarının dört kat artması, iş dünyası olarak bizleri oldukça tedirgin ediyor” dedi. TÜRKONFED çatısı altındaki 40 bini aşan şirket bulunduğunu ifade eden Kadooğlu, Ortak Satın Alma Platformu ile kaynakların etkin kullanımının sağlanacağını ve KOBİ’lerin kaliteli hizmeti daha uygun şartlarda alacağını vurguladı.


İŞLETMELERE YÜZDE 60’A VARAN AVANTAJLAR SUNULUYOR



TÜRKONFED olarak bu sorunun çözümüne katkı amacıyla Ortak Satın Alma Platformu’nun kurulduğunu ifade eden TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Orhan Turan da, Multinet Up ile iş birliğinin temelinde KOBİ’leri rahatlatacak uygulamaların olacağının altını çizdi. Sektörün önemli oyuncularından biri olan Multinet Up’ın bilgi birikimi ve tedarik ağı ile destekleyeceği platformun TÜRKONFED Üye Sadakat Programı çerçevesinde, sadece TÜRKONFED çatısı altındaki işletmelere özel yüzde 60’a varan avantajlar sağladığını kaydetti. Anadolu’da faaliyet gösteren KOBİ’ler için platformun önemli bir katkı yaratacağını anlatan Turan, şunları söyledi: “Bu platform, özellikle Anadolu’da faaliyet gösteren KOBİ’ler için önemli ölçeklerde değer yaratırken, bu şirketlerin kurumsallaşmasına da güçlü bir katkıda bulunacak ve kayda değer maliyet avantajları sağlayacak.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?