USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

‘Türkiye-Azerbaycan (Nahçıvan) Doğalgaz Boru Hattı' anlaşması imzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, “Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne Doğal Gaz Tedarikine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzaladı.

‘Türkiye-Azerbaycan (Nahçıvan) Doğalgaz Boru Hattı' anlaşması imzalandı
15-12-2020 21:56
Google News
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Enerji ve Tabii Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Azerbaycan heyeti ve Türk heyeti katıldı. Program Ermenistan Savaşı'nda şehit düşen Azerbaycanlılar için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Bakan Dönmez ve Bakan Şahbazov'un konuşmalarının ardından imza törenine geçildi.

“Ankara bizim olduğu kadar sizin de vatanınız, Bakü sizin olduğu kadar bizim de evimizdir”

Azerbaycan'dan gelen heyeti ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye ve Azerbaycan'ın buluşması, bizlerin bir araya gelmesi, klasik bir ev sahibi-misafir buluşmasının çok ötesinde bir mahiyete sahip. Aslında bizim buluşmamız iki ev sahibinin buluşmasıdır. Çünkü Ankara bizim olduğu kadar sizin de vatanınız, Bakü sizin olduğu kadar bizim de evimizdir. Türkiye Azerbaycan ilişkisi tarihin, ortak duyguların ve ortak ideallerin üzerine kurulmuş; güven harcıyla yoğrulmuş bir kardeşlik bağıdır. Bu bağ en zor günlerde dahi çözülmemiş, zorluklar karşısında daha da kuvvetlenmiştir. Ülkemizin bağımsızlık mücadelesi verdiği günlerden Karabağ'da verilen mücadeleye kadar her zorluğu kol kola aştık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?