USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türkevi hazımsızlığı! Miçotakis de iptal etti

Υunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, New York’ta Türkevi açılışına dahil olan ABD Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidoforos ile planlanan görüşmesini iptal etti.

Türkevi hazımsızlığı! Miçotakis de iptal etti
24-09-2021 01:17
Google News

Yunan basınında hükümet kaynaklarına dayandırılarak sunulan habere göre, Başbakan Miçotakis, Başpiskopos Elpidoforos ile planlanan görüşmesini iptal etti.
 

Yunan basını, Türkevi'nin açılışına eklenen başpiskoposu maksat aldıYunan basını, Türkevi'nin açılışına eklenen başpiskoposu maksat aldı


Görüşmenin iptal edilmesinin nedeni namına Miçotakis’in programına, Elpidoforos ile planlanan görüşmenin saatinde Wall Street neşriyat oturmuş ile termin eklenmesi gösterildi.

ATİNA RAHATSIZ OLDU

Başpiskopos Elpidoforos’un, Miçotakis’e, 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler'in bulunduğu, "Ground Zero" sanarak bilinen Sıfır Noktası'ndaki Aziz Nikolas Kilisesi’ni gezdirmesi planlanıyordu fakat Elpidoforos’un, New York’taki Türkevi’nin KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da bulunmuş olduğu açım törenine alınması Atina’da iğbirar yaratmış, Yunan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu bu hastalığı kesin müşterek biçimde dile getirmişti.

İkonomu, icra ettiği açıklamada “Elpidoforos’un hareketleri bizi erinçsiz etti. Yunan hükümeti memnuniyetsizliğini tabir ediyor.” sanarak konuşmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?