USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tuncay Yıldırım: Yıpranan sektörlerimiz için güzel haberler almayı ümit ediyoruz

Ramazan Bayramı sonrası için tam açılma bekleyen ancak hayal kırıklığı yaşayan esnaf, umutlarını 1 Haziran’a bağlamış durumda. Özellikle kafe ve restoran sahipleri, dükkanlarına da müşteri alabilmeyi bekliyor.

Tuncay Yıldırım: Yıpranan sektörlerimiz için güzel haberler almayı ümit ediyoruz
31-05-2021 12:03
Google News

17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında uygulanan kademeli normalleşme sürecinin ardından gözler kafe, restoran, hafta sonu sokağa çıkma yasağı, düğün salonu, eğitim öğretim takvimi gibi konuların ele alınacağı Kabine Toplantısı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda 1 Haziran sonrası normalleşme takviminin ana gündem maddesi olması öngörülüyor.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, 1 Haziran tarihinde başlayacak olan Normalleşme Süreci’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Salgınla mücadelede yeni bir döneme geçiş yapıldığını söyleyen Yıldırım, “1 Haziran itibariyle başlayacak olan yeni süreçte, salgının başından bu yana çok yıpranan sektörlerimiz için güzel haberler almayı ümit ediyoruz” dedi.

Yeni normalleşme koşullarının açıklanacağı 1 Haziran'a sayılı günler kalmasına rağmen koşullarla ilgili süreç hala belirsizliğini koruyor. Yeni dönem için hazırlık yapmak isteyen ve bunu heyecanla bekleyen esnaf, heyecanla genelgenin yayınlanmasını bekliyor. Restoran, kafe, eğlence mekanları gibi yerlerin aklında onlarca soru var.

PAKET SERVİSLE ÇOK ZOR

Koronavirüs salgını nedeni ile Ramazan ayı süresince kafe, fast-food mekanları ile restoranlara müşteri alımı yasaklandı. Bu gruptaki esnaf, tam kapanmanın sona erdiği Ramazan Bayramı’nın ardından işyerlerine masalarını kurabilmeyi ve müşteri kabul etmeyi bekliyordu. Paket servisle ayakta durmaya çalışan kafe ve restoran sahipleri, tüm dikkatini 1 Haziran’a vermiş durumda.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de birtakım önlemler alındı. Alınan tedbirler kapsamında hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında uygulanan kademeli normalleşme sürecinin ardından gözler kafe, restoran, hafta sonu sokağa çıkma yasağı, düğün salonu, eğitim öğretim takvimi gibi konuların ele alınacağı Kabine Toplantısı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda 1 Haziran sonrası normalleşme takviminin ana gündem maddesi olması öngörülüyor.

“SEKTÖRLER YIPRANDI”

Salgınla mücadelede yeni bir döneme geçiş yapıldığını söyleyen Yıldırım, “1 Haziran itibariyle başlayacak olan yeni süreçte, salgının başından bu yana çok yıpranan sektörlerimiz için güzel haberler almayı ümit ediyoruz.”

“İŞLETMELER İZİN BEKLİYOR”

Faaliyetlerine ara verilen işletmelerin durumunu gündeme taşıyan Yıldırım, “Alınacak tedbirler dahilinde; kafe, restoran ve eğlence merkezi ve benzeri işletmelerin saat 24.00'de kadar misafirlerini ağırlamalarına, düğün salonu, halı saha gibi işletmelerin de faaliyetlerine başlamalarına izin verilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?