USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Trump, yeğenine ve New York Times’a 100 milyon dolarlık dava açtı

Eski Amerika Başkanı Donald Trump, finansal durumuyla ilişik 2018'de gösterilen Pulitzer ödüllü yazı zımnında yeğeni Mary L. Trump ve ABD'nin önde mevrut gazetelerinden New York Times'a 100 milyon dolarlık dava açtığını duyurdu.

Trump, yeğenine ve New York Times’a 100 milyon dolarlık dava açtı
22-09-2021 11:21
Google News

Eski Amerika Başkanı Donald Trump, yeğeni Mary L. Trump ve ABD'nin önde mevrut gazetelerinden New York Times'a dava açtı.

Eski Başkan Trump'ın bahis konusu davayı, nakdî durumuyla ait gazetede 2018'de gösterilen ve 2019 senesinde Pulitzer ödülüne müstahak tanıdık yazı zımnında açmış olduğu anlatım edilerek, bu yazı ile namına mevhibe beyannamelerini kabul eylemek düşüncesince tuzak kurulduğunu ati sürdüğü belirtildi. Trump, yeğeni Mary Trump ve 3 New York Times muhabiri Susanne Craig, David Barstow ve Russell Buettner'a tuzak iddiasıyla açmış olduğu davada gönül rahatlığı yandan 100 milyon dolar istedi. Dava dilekçesinde, "Sanıklar, duyurulmayan ve sonuç etap kırılan kayıtları çıkarmak düşüncesince kurnaz müşterek komploya giriştiler ve kamuya bariz eserlerini nahak yere meşrulaştırma ara bulucu şekilde kullanarak, öz çıkarları düşüncesince sömürme ettiler" ifadeleri toprak aldı. Ayrıca Mary Trump'ın, Fred Trump Sr.'nin mülkünün barışma koşulları mucibince ailenin maliyesinin ayrıntılarını kamuya açıklamasını kırıcı müşterek mahremiyet anlaşmasını ihlal etmiş olduğu de ati sürüldü. Yeğen Trump ve gazetecilerin "kişisel müşterek içki davası ve ün, çirkin şöhret, zevk ve nakdî müşterek yarar elde ika arzusuyla" ve "siyasi gündemlerini ilerletme arzusuyla" akım ettikleri kanıt edildi. 27 sayfalık dava dilekçesinde ayrıca, “Muhabirler Mary Trump'ı boyuna aradı ve kayıtları avukatlık ofisinden kaçırarak The Times'a doğrulama etmeye inandırma etti" denildi.

New York Times: “Bağımsız iletişim araçları kuruluşlarını ilzam girişimi”

New York Times'tan meydana getirilen açıklamada, davaya itiraz edilmesinin planlandığı aktarıldı. Gazetenin sözcüsü Danielle Rhoades Ha, "Times'ın Donald Trump'ın vergilerini havi makalesi, amme yararının önüne sabık müşterek mevzuda meydana getirilen tetik müşterek bilgi şekilde vatandaşları bilgilendirmeye asistan oldu. Bu dava, özgür iletişim araçları kuruluşlarını ilzam girişimi ve buna hızlı gönül rahatlığı çıkmayı planlıyoruz” dedi.

Mary Trump ise Trump'ı biilaç şekilde nitelendirerek, "Bence o müşterek kaybeden. Bu çaresizlik. Duvarlar kapanıyor ve duvara yapışacağını planladığı değme şeyi duvara atıyor. Donald değme devir meydana getirdiği gibi, mevzuyu değiştirmeye çalışacak" sanarak konuştu.

Mary Trump şimdi ilk de Trump üzerine geçtiğimiz sene yayımladığı baş döndürücü satan kitabı ve Amerika medyasına verdiği röportajlarda Trump'ın nakdî hali ve ödediği vergilere bağlı detayları New York Times'a verdiğini anlatım etmişti. Trump, yeğeninin kitabında toprak meydan iddiaları daim şekilde reddetmiş, yayınlanmasını engel olmak düşüncesince dava açmıştı. Trump'ın açmış olduğu acemi dava da Mary Trump'ın kitabının yayımlanmasını tevkif girişiminde bulunmuş olduğu Dutchess County'deki New York Eyalet Mahkemesi'nde açıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?