USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tramvay yolundaki intihar girişiminin altından acılı bir hikaye çıktı!

Gaziantep’te 27 Temmuz tarihinde tramvay durağında intihara kalkışan Yılmaz E. Mega Haber’e konuştu. İntihara kalkışma nedenlerini anlatan Yılmaz E. hiç kimsenin kendisine bunu neden yaptığını sormadığını söyledi. İşte Yılmaz E.’yi intiharın eşiğine götüren sebepler.

Tramvay yolundaki intihar girişiminin altından acılı bir hikaye çıktı!
10-08-2018 14:01
Google News
 MEGA HABER ÖZEL  - Yılmaz E. 27 Ağustos 2018’de Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi (Tıp Fakültesi) önünde bulunan tramvay yoluna çıkarak intihar girişiminde bulundu. Yılmaz E. çevredekilerin ikna çabalarına yanıt vermeyince olay yerine sağlık ekipleri ve polis geldi. Ekiplerin yoğun uğraşları sonucu intihardan vazgeçen Yılmaz E. sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.



Yılmaz E. bu olayın medyaya yansımasının ve çeşitli mecralarda belden yukarısı çıplak olan fotoğraflarının yer almasının ardından Gaziantep Mega Haber’e gelerek kendisini intihara iten sebepleri anlattı. İşte Yılmaz E.’nin hikayesi:

19 Yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

2012 yılında Ramazan Bayramı arifesinde Düztepe semtinde motosikletle seyir halinde bulunan 19 yaşındaki Kadir E. otomobile çarparak yaralandı. Olay yerine gelen ambulans tarafından Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürülen Kadir E., küçük bir yaralanma geçirdiği ve tedavi edildiği belirtilerek taburcu edildi. Daha sonra babası Yılmaz E. tarafından eve götürülen Kadir E. rahatsızlanmaya başladı. Oğlunun acı içerisinde kıvrandığını gören baba Yılmaz E., onu tekrar Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürdü.  Burada oğlunun derdine çare bulamayan Yılmaz E., doktorların tavsiyesi üzerine oğlunu ilk olarak Üniversite hastanesine yatırdı. Burada gerçekleştirilen muayene sonrasında Kadir E.’nin idrar yollarında tıkanma olduğu anlaşıldı. Sonda takılarak idrarı boşaltılan Kadir E. daha detaylı bir tedavi için babası tarafından Adana’ya götürüldü. Adana ‘da yoğun bakıma alınan Kadir E.’nin durumu düzelmeyince doktorların yönlendirmesiyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.  Doktorlar tarafından durumu incelenen Kadir E.’nin 8 aylık ömrü kaldığı tespit edildi ve kendisine mesane kanseri teşhisi konuldu.

Doktorlar tarafından kendisine oğlunun 8 aylık ömrü kaldığı söylenen Yılmaz E. doktorların yanılması için Allah’a dua etse de Kadir E. doktorların dediği gibi 8 ay sonra hayatını kaybetti. Oğlunun yaşamını yitirmesi üzerine psikolojisi bozulan Yılmaz E. tedavi görmeye başladı.

Kardeşi ve kendisinin güvenlik görevlileri ve polisler tarafından darp edildiğini iddia etti

2016 yılında hasta olan annesini, kardeşi ile birlikte doktora götürdüğünü belirten Yılmaz E. burada doktor ile kardeşinin ufak bir tartışma yaşadığını doktorun yardım düğmesine basarak güvenlik görevlilerini içeriye çağırdığını aktardı. Kendisinin bu sırada muayene olmak üzere başka bir poliklinikte olduğunu söyleyen Yılmaz E. olay yerine geldiğinde kardeşinin emniyet güçleri ve güvenlik görevlileri tarafından darp edilirken gördüğünü kaydetti. Bu sırada duruma müdahale etmek istediğini bildiren Yılmaz E., polisler tarafından kendisine, kolu sakat olmasına rağmen ters kelepçe vurulduğunu ve kafasına tekme atılmak suretiyle darp edildiğini öne sürdü. Yaşanan olay sonrası darp raporu da aldıklarını vurgulayan Yılmaz E., kendisini darp eden şahısları mahkemeye verdiğini kaydetti.

Mahkemeye gidildiğinde ise oldukça ilginç bir durum ortaya çıktı. Yılmaz E., güvenlik görevlilerinin bağlı bulunduğu taşeron şirketin, darpçı görevli ile aynı isimde ve soy isimde bulunan farklı bir görevliyi mahkemeye gönderdiğini iddia etti.  Mahkemeye gelen ve sicili oldukça temiz olan görevli, Yılmaz E.’nin mahkeme heyetine verdiği ifadenin ardından taşeron şirketin kendisini başka birisinin yerine gönderdiğini heyet önünde itiraf etti. Öte yandan Yılmaz E., mahkeme heyetinin darp anının görüntülerini istediğini ancak görüntülerin silinmiş olduğunu öğrendiğini ifade etti.

7 kez başvurdu ev sahibi olamadı

Yılmaz E. yaptığı açıklamalarda hayatını kaybeden oğlunun evde yattığı süreç de dahil olmak üzere 7 kez TOKİ konutlarına başvuru yaptığını ancak hiçbirisinde bir sonuç alamadığını söyledi.  Yılmaz E., kendisinin psikolojik durumunun iyi olmamasından ötürü defalarca kez kiralık ev bulma problemi yaşadığını da kaydetti.

Asker parası ve aş evi kartıyla geçiniyor

5 çocuk babası olduğunu belirten Yılmaz E. kendisinin Şırnak Namaz Dağı’nda askerlik yapan oğlu Murat E.’nin askerlik parasıyla ve Gaziantep Valiliği tarafından verilen aş evi kartıyla geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi. Kendisinin ‘gariban’ olduğunu vurgulayan Yılmaz E. askerde olan oğlunu çok özlediğini onu görmek istediğini ancak maddi durumunun kötü olması sebebiyle bunu yapamadığını ifade etti.

Bakan Süleyman Soylu’ya seslendi

Yılmaz E., yetkililerden kendisine yardımcı olunması halinde oğlunu görmek için Şırnak’a gitmek istediğini de vurguladı. Öte yandan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’ya şimdiye kadar verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Yılmaz E. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi.

Süleyman Soylu’ya seslendiğini belirten Yılmaz E., başından geçen olaylarda onlarca kez dava açtığını ancak hiçbir sonuç alamadığını söyledi. Yılmaz E., “Sayın bakanımız Süleyman Soylu’dan bana yardımcı olmasını istiyorum. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum, bakanımız bana yardımcı olsun, sesimi duysun” ifadelerini kullandı.



Can Kaloç 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?