USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trafik denetiminde yakalanan yavru aslan Gaziantep’te hayat buldu

Şırnak Cizre’de bir araçta yapılan trafik denetiminde yakalanan yavru aslan Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki doğal ortamda yeniden yaşama tutundu.

Trafik denetiminde yakalanan yavru aslan Gaziantep’te hayat buldu
26-08-2017 13:35
Google News
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir araçta bulunan ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne gönderilen bir aylık yavru aslanı görmeye gitti. Sütle beslenen yavru aslan kısa sürede Gaziantep hayvanat bahçesinin maskotu haline geldi. Yavru aslanla yakından ilgilenen Şahin, artık bu aslanın kendilerinin yavruları olduğunu belirterek, “Cizre’de bir araçta bulunan bu yavru aslanımızı bakanımız hayvanat bahçemize hediye etti. Artık bu yavru Aslan bizim yavrumuzdur. İsmini de Cesur koyduk. Bu aslanımızın büyümesini hep beraber takip edeceğiz" dedi.

Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yavru aslanın halsiz düştüğünü belirterek, “Yavru aslan buraya getirildiğinde halsizdi. Bizde onu süt ve vitaminlerle besledik. Şuanda durumu çok iyidir. Aracında aslan bulunan kişinin aslanı 100 TL karşılığında aldığını söylemiş. Ona da para cezası verilmiş” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yavru Aslan’a kendi eliyle süt vererek sevdi.

’"
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?