USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tiryakioğlu: ’Gazi şehir, Türkmen kardeşlerini unutmadı, unutmayacak’

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Türkmen dağında yaşayan Bayır Bucak Türkmenlerine 14 tır dolusu gıda ve ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Tiryakioğlu: ’Gazi şehir, Türkmen kardeşlerini unutmadı, unutmayacak’
23-11-2015 15:22
Google News
Türkmen dağında rejim güçlerinin bombardıman ateşi altında kalan bayır Bucak Türkmenlerine, GTB ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kucak açtı. ‘Gazi şehir kardeşlerini unutmadı’ sloganıyla başlatılan yardım seferberliğinde, içerisinde  temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 14 tır dolusu yardım düzenlenen törenle teslimatın yapılacağı bölgelere uğurlandı.

 İstasyon meydanında düzenlenen uğurlama töreninde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Meclis Üyeleri  ve yardım görevlileri hazır bulundular.

Gaziantep’ten gönderilecek olan 14 tır dolusu yardım malzemesinin zor durumdaki Bayır Bucak Türkmenlerinin  ihtiyaçlarını bir nebzede olsa karşılamasını umut ettiklerini kaydeden GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “ Yardım malzemelerini üyelerimizin ve hayır sever Gaziantepli hemşerilerimizin destekleriyle 2 saat gibi bir sürede toplamayı başardık. Amacımız bu yardımları bundan sonra da devamlı hale getirebilmek” dedi.

Türkmen dağı bölgesinde yaşayan Türkmen köylerine saldırılar yapıldığını ifade eden Tiryakioğlu, “ Yapılan bu saldırılarla bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına ve izine son verilmek isteniyor. Bayırbucak Türkmenleri, kendi öz vatanlarını savunmak ve Türk varlığını bu bölgede ilelebet sürdürmek  için günlerdir yokluk içerisinde mücadele ediyorlar. Tüm dünya  yaşanan bu haksızlığı görmezden gelse de, gönül  ve kader birliği yaptığımız Suriyeli Türkmen kardeşlerimizi  asla yalnız bırakmayacağız. Onlara destek olmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise törende yaptığı konuşmada, “Türkmen kardeşlerimiz büyük ve zorlu bir mücadele içerindeler. O bölgede büyük bir oyun sahneye konulmak isteniyor ama Bayır Bucak Türkmenleri muhteşem bir mücadele veriyorlar ”dedi.

Türkmenlerin bu mücadelen başarıyla çıkacağına inandıklarını kaydeden Şahin, şunları söyledi:

 ‘Gazi şehir kardeşlerini unutmadı’ sloganıyla başlattığımız yardım seferberliğinde kısa sürede 14 tır dolusu yardım toplandı. Gaziantepli hemşerilerimiz bu konudaki hassasiyetlerini bir kez daha ortaya koydular. Hepsine teşekkür ediyorum. Gözbebeğimiz akrabalarımıza yardımlarımız bundan sonrada devam edecek. ”

Konuşmaların ardından konvoy oluşturan yardım tırları gidecekleri bölgelere uğurlandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?