USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TGK’lılar Fethiye’de buluştu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı Cemiyet Başkanları 11’nci Başkanlar Kurulu ve 2. Olan Genel Kurul toplantısı için Fethiye’de bir araya geldi. Gaziantep Basın Cemiyeti ve Güneydoğu Gazeteciler Federasyonunun da yer aldığı toplantıya GGF Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ile Başkan Yardımcısı Murat Atay katıldı.

TGK’lılar Fethiye’de buluştu
13-05-2017 13:48
Google News
Fethiye Nicholas Park Hotel’de yapılan toplantıya, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Nuri Kolaylı, yönetim kurulu üyeleri, Basın İlan Kurulu Yönetim Kurulu Üyeleri, Federasyon Başkanları ve Gazeteciler Cemiyeti başkanları katıldı.

Ayrıca, İç Anadolu’dan ise Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Üstün Tuncer, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı,  Kırıkkale Cemiyet Başkanı Cengiz Selci, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Üngör ve Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen toplantıda hazır bulundu.

’"

Fethiye Cemiyet Başkanı Seda Köktener ve Başkan yardımcısı Mesut Bölük misafirleri kapıda karşıladı.

Toplantının açılış konuşmasında TGK’ya bağlı federasyon ve cemiyet başkanlarını Fethiye’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Fethiye Cemiyet Başkanı Seda Köktener, Öncelikle sizlere elimizden geldiğince bölgemizi gezilerimizle tanıtmaya çalışacağız. Arkadaşlarımız sizlere tura başlarken istikametimizdeki gezi yerimiz hakkında kısa bilgiler aktaracaklar. Umarız gezileriniz keyifli bir şekilde devam eder. Hepinize güzel tatiller dileriz.” diyerek program hakkında kısa bilgiler aktardı.

Konuşmaların ardından Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Şevket Erzen ve Şevket Karahan basın ilan kurulunda yapılan değişiklikler ile ilgili dernek üyelerine ve organizasyona katılan cemiyet başkanlarına bilgiler aktardı. Ayrıca, İnternet yasası ile ilgili çalışmaların olduğunu ve yeni düzenlemelerin de yapılacağı belirtildi.

Soru cevap şeklinde yaklaşık 2 saat süren programda merak edilen sorular Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyelerine aktarılarak cevapları alındı.

’"

’"

“Aydınlıklar Ülkesinin el değmemiş bakiresi: Fethiye”

Soru ve Cevapların ardından tekrardan kürsüde yerini alan Fethiye Cemiyet Başkanı Seda Köktener, Fethiye hakkında da bilgiler vermeyi ihmal etmedi. Başkan Köktener tanıtım konuşmasında; ’'Aydınlıklar Ülkesi’nin el değmemiş bakiresi’' Fethiye, Akdeniz’in içinde irili ufaklı adaların serpiştiği Fethiye körfezinde arkası çam ormanlarıyla çevrili kuzeye açık bir koyda yer alır. Kaya mezarları ve kale önünden bir düzlüğe, Karagözler’den denize doğru iner. Ufkunu şövalye adası, Günlükbarı ve karşılarındaki dağlar oluşturmaktadır.

Fethiye, Persler, Likyalılar, Karyalılar, Romalılara ait eserleri ile tanınmıştır. Kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve coğrafyası ile önemli turizm merkezlerimizdendir. Efsaneye göre güneş tanrısı Apollon, Finike kralı Agenor’un küçük kızına aşık olur. Apollon utangaç kıza yaklaşabilmek için köpek kılığına girer. Çünkü bir tanrı olarak, bu ölümlü kıza hislerini açamaz ve onun yanında olmak için sadık köpeği gibi görünür. Zamanla kızın sevgisini kazanan Apollon genç bir delikanlıya dönüşür ve kızla evlenir. Doğan oğullarının adı  ise Telmessos olur. İşte o Telmessos bugünkü Fethiye’nin ilk adıdır. Athena’yı, Orion’u, Apellon’u; Fethiye antik tiyatroları, kaya mezarları ile mitolojiyi hissettiren bir yer.” dedi.

Program içerisinde yer alan ziyaretler Fethiye’de şehit olması nedeniyle iptal edildi. Toplantıların ardından Cemiyet Başkanları için şu sıralar Babadağ, Karadere, Leton antik kent, Saklıkent, Tlos ve Şelale gezileri tertip ediliyor.

14 Mayıs 2017 Pazar günü ise program yoğun bir şekilde devam edecek. Saat 09:30 Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 11 nci başkanlar kurulu toplantısının ardından 10:00’da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Kuruluna geçilecek. TGK ailesi, 2. Olağan Genel Kurul’a büyük olasılıkla tek listede gitmesi bekleniyor.

Kurulların ardından ise gezi turları devam edecek. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?