USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TEOG’un yanı sıra, bugün Gaziantep’te bir sınav daha vardı

Ülke genelinde öğrenciler TEOG sınavında ter dökerken, Gaziantep’te ise aralarında ev hanımlarının da bulunduğu kadın kursiyerler, iş makinesi operatörlüğü sınavında başarılı olmak için çaba gösterdi.

TEOG’un yanı sıra, bugün Gaziantep’te bir sınav daha vardı
27-04-2016 11:51
Google News
Bayanlar, bazı erkeklerin ismini bile telaffuz edemediği forklift makinesini başarılı bir şekilde kullanarak iş sahibi olabilmek için ter döktü. Gaziantep Sanayi Odası öncülüğünde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu, Gaziantep Teknopark, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), TÜBİTAK Marmara Teknokent, Kadın ve Demokrasi Derneği Gaziantep Temsilciliği (KADEM) ve Sanlab Simulatör işbirliğinde başlayan forklift eğitimlerinde otuz bayana teorik ve Simülasyonlu uygulamalı eğitimler verilmişti. Eğitimler Gaziantep Üniversitesi Teknopark’ta, eğitmenler Mehmet Emin Demirezen ve Mustafa Aydın tarafından teorik ve pratik olarak yapılmış, derslerde ise forklift iş makinesi iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık, forklift motor bilgisi, forklift ile yük yükleme, kaldırma ataçman bilgileri ve iş makinesi ve iş güvenliği konularında bilgiler anlatılmıştı. Teorik bilgilerin verilmesinden sonra kursiyerlere gerçeğiyle birebir aynı özellikte olan forklift simülasyonu ile pratik sürüş eğitimi gerçekleştirildi. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde Türkiye’de ilk kez bayanlara yönelik yapılan Simülatörlü Forklift operatörlüğü kursuna katılan bayanlar uygulamalı sınavda zaman zaman zorlansa da erkek operatörlere taş çıkarttı. Aralarında ev kadınlarının da bulunduğu bayarlar, erkeklerin ismini telaffuz etmekte zorlandığı iş makinesini kullanmak için girdikleri uygulamalı sınavda forkliftleri kullanırken, kurs öğretmenleri ve gözetmenler eşliğinde engelli dubalarla bölünüp, işaretlenmiş parkurda kendilerine verilen sürede istenilen yükleri taşıdı. Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri gözetiminde gerçekleştirilen sınavda, başarılı olan bayan kursiyerler meslek sahibi olarak bundan sonra işletmelerde çalışma imkanı bulabilecek. 

’"

Havva Çolak bu işi çok iyi öğrendiklerini belirterek, “Sanayi önceliğinde başlamış forklift eğitimi için 10 günden beri gelip gidiyoruz. Çok güzel geçti. Simülatör de eğitim aldık. En son işte yazılı ve direksin sınavından geçtik. Bazıları bu iş erkek işidir dedi. Bende kadın olarak bu işin üstesinden gelirim kendime güvendim. Çok şükür bu işi öğrendim. Bu işi başarırım ve bu işte çalışacağım” dedi. 

Projenin kadınlar için örnek olacağını belirten Fatma Dilek Oktaşdamar, “Gaziantep Sanayi Odası öncülüğünde başlamış olan bu proje için buradayız. Sağ olsun desteklerini bizden esirgemediler. Önce simülatör, sonra yazılı, bugünde uygulamalı sınav olduk. Çok şükür hepsini geçtik. Bu projenin bayanlar için bir örnek olacağına inanıyorum. Bayanlar her işi yapabilir hiçbir şeyden gözleri korkmasın. Bize destek oldukları için sanayi odasına teşekkür ederim. Bu forklift adı az duyulmuş, bir iş birçok arkadaşımız forklift, ismini dahi söyleyemezken biz şuanda forktif kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

Forklift hocası Mehmet Emin bu iş sadece dikkat gerektirdiğini belirterek, “Demirezen teorik, simülatör ve uygulama eğitimi yaptık. Bu iş kolay sadece dikkat gerektiriyor. Bunu anlatmaya çalıştık. Başarılı olduk, arkadaşlar sıfır devamsızlıkla bu yolun sonuna kadar gittiler. Bugünde 1 saatlik direksiyon sınavı oldular ve çoğu da gayet başarılı” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?