USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tele1 ve Kılıçdaroğlu'ndan 'Deprem' algısı! Yayın durdurma kararını böyle çarpıttılar

TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in Tele1 kanalında yayınlanan bir programda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef alıcı nitelikteki açıklamalarının üzerine gelen 'yayın durdurma' kararı 'deprem' üzerinden Kılıçdaroğlu eliyle çarpıtıldı.

Tele1 ve Kılıçdaroğlu'ndan 'Deprem' algısı! Yayın durdurma kararını böyle çarpıttılar
22-02-2023 20:14
Google News
HABER 7-ÖZEL

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in Tele1'de ekrana gelen "Ayrıntılar" programındaki Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ve İmam-Hatip liselerini tahrik edici nitelikteki açıklamalarının üzerine üç günlük yayın durdurma kararı aldı.

Emsal nitelikteki kararın akabinde Tele1 ve Kemal Kılıçdaroğlu, 'deprem' üzerinden çarpıtma girişiminde bulunup, neden durdurma kararı alınıldığını perdelemeye çalıştı.

Özellikle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir önceki gün yaptığı açıklamada: "RTÜK ile de tanışacağız" diyerek kuruma tehditte bulundu. RTÜK ise, 16 Şubat'ta yaptıkları bir açıklamayla "Hangi demokratik ülkede yalan, iftira, karalama 'haber ve ifade özgürlüğü' olarak kabul edilir?" vurgusunda bulundu. 

Diğer taraftan RTÜK, deprem süreci boyunca 'dezenformasyon' niteliğinde bilgi paylaşımı yapan, halkı devlete teşvik eden Halk TV ve Tele1 için üst sınırdan 5'er kez program durdurma ve idari para cezası verdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu kararın gerekçelerini güç içerisinde videolar halinde yayınladı.

Peki tüm bu süreç nasıl gelişti? Kemal Kılıçdaroğlu ve Sera Kadıgil'in başını çektiği, Halk TV ve Tele1'in paravan olarak kullanıldığı ve en sonunda 'Deprem' üzerinden çarpıtmaya varan algı operasyonu nasıl başlatıldı? İşte, 6 ayda ilmek ilmek örülen operasyonun zaman içerisindeki gelişimi ve konu hakkında merak edilen her şey!

TARİH: 26 EYLÜL 2022 - KADIGİL'İN TAHKİR EDİCİ AÇIKLAMALARIYLA OPERASYON BAŞLADI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Enver Aysever'in Tele1 kanalında sunduğu 'Ayrıntılar' programında Diyanet İşleri Başkanlığı'na, İmam-Hatip liselerine, sübyan mekteplerine yönelik tahkir edici nitelikte açıklamalarda bulundu.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?