USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

TBMM’de Gaziantep tartışması

TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. TBMM Genel Kurulunda AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Halkların Demokratik Partisi Grup Önerisi üzerine söz aldı.

TBMM’de Gaziantep tartışması
30-06-2016 11:49
Google News
Tayyar, terörün küresel hale geldiğini belirterek, teröre karşı bütün ulusların iktidarı, muhalefetiyle bir araya geldiğini ifade etti. TBMM Genel Kurulunda, CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında "DAEŞ tartışması" yaşandı. HDP, Danışma Kurulunun toplanamaması nedeniyle, terör örgütü DAEŞ’in Gaziantep’teki faaliyetlerinin açığa çıkarılması ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisini Genel Kurula taşıdı.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, "Gaziantep’in burç ormanlık alanında, IŞİD çetelerinin silahlı eğitim aldıkları, orada eğitim çalışmaları yaptıkları ve tüm kayıtlarının 2 yıl boyunca polis tarafından izlendiği mahkeme kayıtlarında sabittir. IŞİD’e sizin nasıl yaklaştığınız biliniyor. Kürtlerin bir statüye sahip olmasını engellemek adına nasıl bir yılanla bir çuvala girdiğiniz ve beraber iş tuttuğunuz dünya kamuoyunda..." dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, terörün artık küresel bir boyut kazandığını, sadece Türkiye için değil bütün ülkeler için ciddi bir tehdit haline geldiğini söyledi. Uluslararası kriterlere göre terörle mücadelede fiziki tedbirlerin önleyici oranının yüzde 15-20 arasında olduğunu belirten Tayyar, teröre karşı en etkili silahın birlik ve beraberlik olduğunu bildiklerini kaydetti. Bütün ulusların, kendilerinin varlığına yönelik bu tür eylemlerle karşılaştığında, iktidarıyla muhalefetiyle bir araya geldiğini ve ortak tavır koyduğunu vurgulayan Tayyar, Türkiye’de maalesef bunun başarılamadığını ifade etti.


"PKK VE IŞİD TEK YUMURTA İKİZİDİR"



Ankara’da meydana gelen patlama sonrası Mecliste ortak kınama kararı almak istendiğini ve HDP’nin buna imza atmadığını anımsatan Tayyar, "O insanların kanını alan, terör örgütü PKK olduğu zaman sesinizi çıkarmayacaksınız, bir mutabakat metnine imza atmayacaksınız ama IŞİD olunca hemen buraya bir araştırma önergesi vereceksiniz. PKK ve IŞİD tek yumurta ikizidir. İkisinin de Allah belasını versin. Destekleyenin Allah belasını versin. Biz, IŞİD için de PKK için de aynı tavrı ortaya koyuyoruz." diye konuştu.


ŞAMİL TAYYAR SERT ÇIKTI



İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısından sonra CHP milletvekillerinin sosyal medyada bazı paylaşımlarda bulunduğunu ifade eden Tayyar, şöyle devam etti: "Sizin İstanbul milletvekiliniz bir tweet atıyor. Diyor ki; ’Saldırıyı MİT’in silah verdiği, tüm hücreleri görmezden gelinip bizzat AKP tarafından desteklenmiş IŞİD yapmış.’ Eren Erdem’in tweeti. Muhtemeldir ki AK Parti bununla ilgili hukuki süreci başlatacak. Sakın ola ki Can Dündar gibi kıvırmayacaksın. Can Dündar, sosyal medya paylaşımında, IŞİD’e giden silahları yazdığı için gözaltına alındığını ve tutuklandığını ifade ediyordu ancak tutuklandıktan sonra savcılıkta verdiği ifadede o yazdıklarının tamamını inkar etti. Yazdıklarının hepsi yalan. Eğer bu iddianı ispat etmezsen, namussuzsun, şerefsizsin, haysiyetsizsin. Delikanlı, yiğit adamsan belgelerini ortaya koyacaksınız."


"SİZ, PKK’NIN YATAĞINA GİRDİNİZ"



CHP milletvekilleri, Tayyar’ın konuşmasına tepki gösterirken, Başkanvekili Ahmet Aydın ise milletvekillerinin temiz bir dil kullanmasını istedi. Gaziantep ile ilgili iddiaların tamamının yalan olduğunu belirten Tayyar, "Biz, IŞİD ile aynı çuvala falan girmedik ama siz PKK’nın yatağına girdiniz." ifadesini kullandı. Sataşma gerekçesiyle söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep’te insanların sokağa çıkamaz hale geldiğini ve hayatlarından endişe ettiklerini ileri sürdü. Toğrul’un, "Bugün dünyanın hepsi sizin IŞİD ile aynı çuvala girdiğinizi biliyor." demesi üzerine AK Parti milletvekilleri "Yalan söylüyorsun, yazıklar olsun." diyerek tepki gösterdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?