USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Tayyar’dan Kadir Topbaş’ın damadı ile ilgili bomba iddia!

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar gündemi meşgul eden damatlar konusu hakkında ortaya öyle bir iddia attı ki herkes şok oldu. Herkes Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurma’nın sağlık raporu doğrultusunda hastalığı sebebiyle tahliye edildiğini sanıyordu. Meğerse Kavurmacı’nın raporu yokmuş.

Tayyar’dan Kadir Topbaş’ın damadı ile ilgili bomba iddia!
14-06-2017 17:05
Google News
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Bülent Arınç ve Kadir Topbaş’ın damatlarının tahliye edilmesinin FETÖ davalarına zarar verdiğini söyledi.

Kadir Topbaş ile Bülent Arınç’ın damatlarının cezaevinden tahliyesi kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ederken vahim gerçeği Şamil Tayyar canlı yayın programında açıkladı. Herkes Ömer Faruk Kavurmacı’nın sağlık raporu doğrultusunda tahliye olduğunu sanıyordu. Meğer Kavurmacı’nın raporu yokmuş. Şamil Tayyar bu gerçeği açıkladığı anda Beyaz TV’deki canlı yayında Kadir Topbaş’ın damadının tahliyesi ile ilgili vahim bir iddia ortaya attı. Herkesin şoke olduğu anda ’nasıl tahliye oldu o zaman’ denilirken Şamil Tayyar vahim tahliyeye ilişkin şunları söyledi.

İşte o programdan kesitler

-Ömer Faruk Kavurmacı’nın sağlık raporu yok. Bir sağlık raporu almış değil. Ortada sağlık raporunun kendisi yok.

-Peki nasıl tahliye edildi?

-İşte komedi orada başlıyor. Bu adam farklı tarihlerde daha önce doktora gitmiş. O muayenelerle ilgili hastane iki yada 3 kayıtlarını alıyorlar. Bunu avukat bir üst yazıyla mahkemeye sunuyor. Tamamen bunun üzerine verilmiş bir karar. Rapor bile yok ya rapor rapor. İster istemez de vatandaş soruyor; Rapor bile alınmamışken siz eski raporlar üzerinden tahliye kararı veriyorsunuz. Bunu topluma nasıl anlatırsınız? Peki diğerine gelince, Bülent Arınç’ın damadı ile ilgili. Adamın tutuksuz yargılanması olabilir. Niye tutukladınız? Peki sonra neden tahliye ettiniz? Temel iki soru bu değil mi? Herkes bunu sormuyor mu? Adamı alıyorsunuz iki gün sonra serbest bırakıyorsunuz. Neden bırakıyorsunuz? Gerekçe ne? Adresinin sabit olması. Bu gerekçe ile tahliye ettiğinizde, başkası da diyor ki benim de adresim belli. Zaten adrese dayalı sisteme geçmedik mi? Oylarımızı da ona göre atıyoruz. Bunlar çadır da mı yaşıyor? Adamlar sorar. Bunlar topluma mal olmuş insanlar. Şimdi ne oldu? Herkese malzeme verdiniz. Feto’sundan tut da Kılıçdaroğlu’na kadar herkese malzeme verdiniz. İş geldi geldi. Tıkandı. Biri yazmış Damat Adaletin Temeli diye yazmış. Kimse kızmasın millete malzeme verdiniz. Yargının bu gölgeyi kaldırması lazım. Ne yaparsanız yapın kamuoyunda Feto ile olan mücadelede güven azalacaktır” dedi.

BAKALIM ŞİMDİ NE YAPACAKSIN!

Öte yandan Şamil Tayyar, FETÖ soruşturmalarını yürüten bir savcının ‘Halen görevde olan 12 valilinin Bylock kullanıcısı olduğunu biliyoruz, ama hiçbir şey yapamayız” dediğini iddia eden ve iddiası elinde patlayan Fatih Altaylı’ya cevap verdi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturmalarını yürüten bir savcının ‘Halen görevde olan 12 valilinin Bylock kullanıcısı olduğunu biliyoruz, ama hiçbir şey yapamayız” dediğini öne sürdü. Bu iddia sonrası harekete geçen savcılık Fatih Altaylı’yı ifadeye çağırdı. Altaylı’nın savcılıkta verdiği ifade sonrası söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

ŞAMİL TAYYAR ALTAYLI’YA PATLADI

Fatih Altaylı’nın iddiayı ortaya attığı ilk gün sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Haber doğruysa bu savcıdan cacık bile olmaz, yürekli bir savcı bulunmalı. Değilse Fatih Altaylı hakkında soruşturma açılmalı.” İfadelerini kullanmıştı. İddianın asılsız çıkması üzerine Twitter hesabından yeni bir açıklama yapan Tayyar, Fatih Altaylı’ya tepki göstererek “Fatih Altaylı bylokçu vali iddiasıyla ilgili savcıya ’haber müdürü söyledi’ demiş! Haber müdürü yalanlamış Altaylı’yı. Şimdi ne yapacaksın?” İfadelerini kullandı.

‘ŞİMDİ ADALET ZAMANI’

Fatih Altaylı’nın Boylock odaklı bir algı operasyonu yaptığını söyleyen Tayyar, “Bylock odaklı algı operasyonu Fatih Altaylı’nın elinde patladı. Şimdi adalet zamanı.” şeklinde konuşarak yargıyı Fatih Altaylı’ya karşı göreve çağırdı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?