USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Taşdoğan: Marka şehrin İstanbul’a ihtiyacı yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep’in gündemi ve sorunları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Taşdoğan: Marka şehrin İstanbul’a ihtiyacı yok
25-02-2016 12:03
Google News
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep’in gündemi ve sorunları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Taşdoğan, "Her toplantımızda defalarca bu sorunu dile getirdik. Fakat bununla ilgili hiçbir adım atılmadı. Adım atılana kadarda dile getirmeye devam edeceğiz. Gaziantep’i tehdit eden birçok olay var. Gaziantep adeta terörün kucağına terk edilmiş durumdadır. Halkımız heran başına birşey gelecekmiş gibi tedirgin. Emniyete yapılan bomba ihbarları gün geçtikçe artıyor. Şuan da çözüm süreci adı altında yapılan saçmalıkların vebalini çeken bir ülke ve şehir konumundayız. 1 Ocak’tan bu yana şehit sayısında ciddi bir artış başladı. Yaz ve güz aylarında birkaç gün arayla gelen acı haberler artık hemen hemen her gün geliyor ve şehit sayısı da bir-iki ile sınırlı değil… Geçtiğimiz günlerde 24 saatte 37 şehit verdik.Bu bela yüzünden insanlar refah içinde değiller. Bu vebal ise AKP hükümetinin boynundadır.  Yetkililer  bu örgütlere destek veren ve belediyeler tarafından desteklenen dernek ve vakıfları da biliyorlar. Bu olayların bitmesi Gaziantep’in refaha kavuşması için belediyeler önce o dernek ve vakıflardan desteklerini çekmelilerdir. İşte o zaman terör örgütü ve onun yandaşlarıyla müzakere değil mücadele edilmeye başlanır. Gelir kaynağını kestiğiniz hiçbirterör örgütü ayakta duramaz. Formül onların gelir ve destek kaynaklarını kesmektedir. TSK bomba yüklü 06 DZ 8027 plakalı, beyaz renkte Hyundai marka minibüsün olduğunu ve minibüse öncülük yaptığı düşünülen 21 GK 397 plakalı doblo tarzı aracı 81 İl’e duyurarak güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedi. Bu konuyla ilgili olarak halkımızın bilinçli davranması ve dikkat etmesi gerekmektedir. Bu plakalara dikkat ederek, görüldükleri yerde emniyet güçlerimize ihbarda bulunmalıdır" dedi. 


ÖDÜL YAKIŞTI AMA LANSMAN YAKIŞMADI



MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan Gaziantep için İstanbul’da gerçekleştirilen ödül lansmanı için, "Gaziantep UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına girmiştir. Bu konuda emeği geçenleri kutluyorum. Şehrimiz açısından önemli bir ödüldür. Fakat gel görelim ki, bu ödülün lansmanı İstanbul’da yapıldı. Lansmanın İstanbul’da yapılması, Türkiye siyasetiyle ilgili acı bir durum. İstanbul’a kar yağmadan, Gaziantep’e kar yağmıyor, Anadolu’ya yağmıyor. Gaziantep’te 13 yılda sanatçıları veya devlet adamlarını getiremeyecek bir siyaset yapılmışsa yazıklar olsun. Gaziantep bir marka şehirse, marka şehrin İstanbul’a ihtiyacı yoktur. Her şeyimizi İstanbul’da yapacaksak, yatırımları da İstanbul’a yapanlara niye yapıyorsunuz, Gaziantep’e gelin yatırım yapın demeye hakkımız kalmıyor. Lansmanın niye İstanbul’da yapıldı, siyasetçiler, sanatçılar niye Gaziantep’e gelmedi merak ediyoruz?Bu konu bir muammadır.Bir açıklama bekliyoruz. Kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz. Valilik, belediye başkanlığı kim organize ettiyse niye İstanbul, bunu açıklamaları gerekiyor. Açıklarlarsa memnun oluruz. Acaba konuklar mı gelmedi, gerekçesini merak ediyorum. Bizim bakış açımızdan, Güvenli bir şehir değilsek, biz güvensizliğin içinde miyiz, güvensizlik ortamında mıyız? Öyle bir şey varsa nasıl insanları yatırıma davet edip, nasıl huzurlu bir şehiriz diyeceğiz? Güvensiz bir ortamda isek güvenliğimizi sağlamak için hükümet ne yapmaktadır" ifadelerini kullandı.


TRAFİK HALA AYNI



Trafik sorununu da dile getiren Taşdoğan, "Bir diğer konu ise trafik sorunu, Gaziantep halkı bu konudan oldukça rahatsız çünkü trafiğe çözüm getirdik diyenler aslında içinden çıkılmaz hale getirdiler. ‘Yapalımda idareten gitsin ‘ mantığıyla yaptığınız her şey aslında bir çözüm değil geleceğe düğüm atmaktır. u dönüşlerini yasaklamakla, sola dönüşleri yasaklamakla trafiğe çözüm getirilmez. Akıllı dediğiniz kavşaklarınız bile iflas etti. Bu dinamik kavşaklarıyapanlar, bu sistem çalışmayınca kime hesap verdiler.Milletin malının hesabı kimden soruldu. Bu işin muhatablarından Gaziantep halkı adına cevap bekliyoruz. Trafiğe çözüm getirmek için önce şu yılda en az 2 defa değiştirdiğiniz kaldırım taşlarıyla uğraşmayı bırakmalısınız. Aynı yılda bir parkı 10 defa revize etmeyi de azaltmalısınız ki, bunlar için harcadığınız zamanın onda birini trafik çözümü için harcayıp yolları biraz daha genişletmelisiniz. Kilit nokta dediğimiz yerlerdeki parkomat sistemini tamamen kaldırıp şerit sayısını arttırmalısınız. Parkomat sisteminin kalkması için Gaziantep tede, Ankarada ki gibi birinin ölmesi mi gerekiyor. Bu şehrin yolları küçük, oto parkları değil" diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?