USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Tarihi karar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ocak ayı 2. birleşimde, eski stadın bulunduğu ve meydan yapımı planlanan alanda ticari işletmelerin açılmasını öngören gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

Tarihi karar
13-01-2018 08:41
Google News
Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Dönem Toplantısı’nda gündem Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri oldu. Başkanlığını Osman Toprak’ın yaptığı mecliste, Kamil Ocak Stadyumu yeni ile ilgili tartışma yaşandı. TOKİ’den gelen projeye göre stadyumun yeri konuk ve ticari alanla meydan olacak.

 

Plana göre 30 bin metre karelik ticari alan ve 25 bin metrekarelik meydan onaylandı. CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu’nun, “Elinizi vicdanınıza koyun, Gaziantep’in geleceği ile oynamayın” çağrısına meclis başkanı Osman Toprak, “TOKİ 130 bin metre karelik inşaat alanı istedi. Başkanımız Fatma Şahin’in girişimleri ile bu rakamı 30 bine düşürdük. 3 Demokrasi Meydanı büyüklüğünde bir meydana daha kavuşacağız. Meydanlar boş oldukları zaman bir şey ifade etmez. Orada oturacak kafeler, restoranlar olmalı. Meydanlarda hareket olmalı. Aksi takdirde kuru meydan bir işe yaramaz” diye konuştu.

 

Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de bu konuda çok hassas davrandığını belirterek, “Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza buranın meydan olması yönünde görüşlerini bildirdi. TOKİ yoksa çok daha fazla bir alan istiyordu. 130 bin metre karelik inşaat alanı istedi. Karşılığında 120 milyon liralık stadyum yapmışlardı. Ancak başkanımızın girişimleri sonucu inşaat alanı seviyesini 30 bine düşürdük“ ifadelerini kullandı.

 

CHP Meclis üyesi Mehmet Sucu ise, Gaziantep’e büyük kötülük yapılacağını savundu. Bu konuda gerekeni yapacaklarını ve iptal ettirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Toprak, “Gaziantep’e bu kötülüğü yapmayın. Elinizi vicdanınıza koyun. Seçim öncesi söz vermiştiniz. Burası meydan olacaktı. Ancak TOKİ’nin yapmak istediğini görünce şok olduk. Ne gerekiyorsa yapalım ve buranın meydan olmasını sağlayalım. Şehir trafiği ve şehir tamamen felç olacak. İleriki dönemlerde pişman olacağımız işlere imza atmayalım” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?