USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tam normalleşme süreci bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında faaliyetleri kısıtlanan ya da tamamen ara verilen işletmelerin önemli bir kısmı 1 Haziran tarihi itibariyle yeniden faaliyetlerine başladı.

Tam normalleşme süreci bekleniyor
05-06-2021 19:51
Google News
Yeni normalleşme sürecinde esnaf temsilcilerinin hükümetten yeni beklentileri var.

Haziran ayı boyunca devam edecek olan normalleşme adımlarına ilişkin Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği ( GESOB)  Başkanı Ömer Küsbeoğlu, yeni normalleşme sürecinde esnafın beklentilerinin olduğuna dikkat çekti. Çok sayıda esnafın 13 aydır faaliyetlerine ara verdiğini anlatan Küsbeoğlu, esnaf adına önemli açıklamalarda bulundu.

“ESNAFA ANLIK NEFES ALDIRAN HAMLELER YAPILDI”

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği ( GESOB)  Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ”Koronavirüs Salgını ile mücadelede döneminde yaklaşık 13 aydan bu yana faaliyetlerine ara veren ya da tamamen kapanan esnafımız mağdur oldu. Bu dönemde Devletimizin, kira yardımları, ciro desteği gibi bir takım yardımlar gündeme alındı, son olarak ise iki grup halinde esnaf gruplarımıza 5 bin ve 3 bin TL’lik yardım kararı alındı. Bu destekten toplamda 1 milyon 400 bin esnafımız faydalanacak. 1 Haziran tarihi öncesinde esnafımızın en büyük beklentisi, faaliyetlere başlanılması ve sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasıydı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısında, hepimizi yakından ilgilendiren kararlar alındı. İşletmelerin faaliyet yasakları kaldırıldı, kapalı olan işletmeler açıldı, tam gün olan sokağa çıkma kısıtlaması iki günden bir güne düşürüldü, hafta içi uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında saat 21.00 olan kısıtlama saati saat 22.00’ye çekildi” diye konuştu.

TAM NORMALLEŞME SÜRECİ BEKLENİLİYOR

Küsbeoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Haziran ayı, esnaf ve halkımız için bir deneme süreci olacaktır. Temmuz ayında tüm yasak ve kısıtlamaların tamamen sona ermesi için tüm halkımız ve esnafımızdan isteğimiz, tedbirlere tam uyum sağlamasıdır. Esnafımız yeniden faaliyetlerine başladı. Yasakların kalkması ile ancak esnafımız rahat nefes alacaktır. Yapılandırma Kanunun kapsamının genişletilmesi ile ilgili taleplerimizi, sunduk. Bu taleplerimiz arasında yüksek olan Bağ-Kur primlerinin dondurulmasını, SGK prim ve vergi borçlarının 2022 yılına ertelenmesini, Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifinden kredi kullanan esnafımızın daha önce faizli bir şekilde ertelenen borçlarının faizsiz şekilde ertelenmesini istiyoruz. Bu taleplerimiz uygulanmazsa esnafımızın sıkıntıları sürecektir. Bu esnafımızın tamamı mağdur. Onun için gerek Bağ-Kurlu esnafımızın primlerinin dondurulması, SGK pirim ve vergi borçlarının ertelenmesi, yapılandırma vadelerinin uzatılması, bir yıl ödemesiz, faizsiz ve uzun vadeli 100 bin TL kredi verilmeli. Böyle bir kredi, hem halkımızı hem de vatandaşlarımızı kurtaracaktır. Parça parça verilen destekler, esnafı kurtarmıyor. Uzun vadeli, faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz 100 bin TL’lik kredi, esnafımıza can suyu olacaktır.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?