USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Suriyelilerden Şanlıurfa’ya 10 fabrika

Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği’nin Şanlıurfa’da 10 adet fabrika kurulacağı bildirildi.

Suriyelilerden Şanlıurfa’ya 10 fabrika
12-07-2018 11:06
Google News
Urfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde ayakkabı, plastik ambalaj, inşaat malzemeleri, triko, tekstil ve geri dönüşüm gibi farklı alanlarda 10 ayrı fabrika kurmayı amaçlayan Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği (SİAD) ile Urfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasındaki arsa tahsis protokolü, Urfa Valisi Abdullah Erin tarafından imzalandı.

 Açıklamada 10 yatırımcı şirketin Şanlıurfa’da yapacağı toplam yatırım tutarı 80 milyon lirayı bulacağı, ayakkabı imalatı sektöründe 3, inşaat malzemeleri sektöründe 1, poşet üretimi 1, triko üretimi 1, plastik ambalaj 2, tekstil 1 ve geri dönüşüm 1 olmak üzere 10 ayrı yatırımda bin 540 kişi istihdam edilecek kaydedildi.

 Vali Erin, imza töreninde yaptığı konuşmada, kentte bir yıldır görev yaptığını ve kentte istihdamın artması için bütün imkanların kullanıldığını belirtti.

 Fabrikaların kurulması için SİAD üyeleriyle 6 ay önce görüştüklerini belirten Vali Erin, sözlerine şunları ekledi:

 "Bu, ticari iş olmakla birlikte hem Suriyeli kardeşlerimize hem de Urfalı insanlarımıza hem istihdam hem de üretim anlamında büyük katkısı olacak büyük bir girişim ve yatırımdır. Her zaman Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Suriyeli kardeşlerimizin içinde bulundukları durumu gönülden ve kalben hissediyoruz ve yaşıyoruz.

 O kardeşlerimizin tamamının kendilerini güven içinde hissedeceği güne kadar hiçbir zaman bu azalmadı ve azalmayacak. Suriyeli kardeşlerimize her zaman gönlümüzü ve kapılarımızı açtık. Bunu yapmanın maliyeti hiçbir zaman gündemimizde olmadı."

 Gaziantep SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli de 6 ay önce görüştükleri konuyu bugün gerçeğe dönüştüren protokolü imzalama aşamasına geldiklerini belirterek, "Siz size düşeni yaptınız, bizlere gönüllerinizi ve kapılarınızı açtınız. Biz de üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

 Türkiye İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 2017 biyometrik verilerine göre, İstanbul’un ardından en çok Suriyeli Urfa’da yaşıyor.

 İstanbul’da 537 bin 829, Urfa’da ise 462 bin 961 Suriyeli yaşıyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?