USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sumudica: Çok kolay şampiyon yaparım

Gaziantep F.K Teknik Direktörü Marius Sumudica, Beyaz Tv'de yayınlanan ‘Derin Futbola' telefon ile bağlanarak programı editörü Onur Yıldız'ın sorularını cevapladı.Çok kolay şampiyon yaparım

Sumudica: Çok kolay şampiyon yaparım
16-12-2020 22:25
Google News

-Fenerbahçe maçımız Başakşehir'e göre çok zorlu geçecek

-Eğer benim elimde Türkiye'de ki 4 – 5 büyük takımdan biri olsaydı çok kolay şampiyon yapardım

-Her zaman tecrübeliler, her şeyleri var, her şeyi yapmayı biliyorlar, bu takım Galatasaray

-Ben Türk gibiyim, burada memnuniyetle çalışıyorum. Lütfen bana ayrımcılık yapmayın

-Türk halkı, Sumudica'nın deli olduğunu düşünmeyin

-Ben kimseye hakaret etmem, hakemlere hiçbir şey yapmıyorum

Gaziantep F.K Teknik Direktörü Marius Sumudica, Beyaz Tv'de yayınlanan ‘Derin Futbola' telefon ile bağlanarak programı editörü Onur Yıldız'ın sorularını cevapladı.

Rumen teknik adam Türkiye'de büyük takım çalıştırması halinde kolaylıkla şampiyonluğa ulaşabileceğini belirtirken "Türkiye'de büyük takımların başına geçmek kolay değil ama benim elimde Türkiye'deki 4-5 büyük takımdan biri olsaydı, takımımı çok kolay şampiyon yapardım." ifadelerini kullandı.

Sumudica'nın yayından ayrılmasının ardından Derin Futbol yorumcularından Ahmet Çakar'da Rumen teknik adamdan övgü ile bahsetti.

FENERBAHÇE DAHA ŞANSLI

Süper ligin 13'üncü haftasında kendi sahalarında konuk edecekleri Fenerbahçe'nin lig ve kupadan başka şanslarının olmadığını söyleyen Gaziantep F.K Teknik Direktörü Marius Sumudica, “Fenerbahçe maçımız Başakşehir'e göre çok zorlu geçecek çünkü Avrupa'da oynamışlardı ve birazda yorgunlardı. Fenerbahçe maçında bizim için tek negatif durum bu çünkü 3 – 0 kaybettiler ve baskı altındalar. Evet Fenerbahçe, Fenerbahçe'dir çok büyük bir kulüp. Bence teknik direktörleri de kadroları da çok iyi, Malatya maçında yaşadıkları kazaydı. Unutmayın ki bu ligde deplasmanlarda ki en iyi takım Fenerbahçe. Ne kadar puan topladıklarına bakın. Zor bir maç olacak, Gaziantep F.K'da evinde güçlü bir takım. Tuhaf ama gerçek. Yaklaşık 1 yıl önce 18 Ocak'ta son iç sahada ki son yenilgimizi Fenerbahçe'den almıştık. 340 gündür evimizde kaybetmiyoruz. Bizim takımımız, şehrimiz, taraftarlarımız için büyük bir başarı. 10 maçtır yenilmeyen tek takımız ve son 19 maçta en az bir gol atıyoruz. Son 21 maçta deplasmanda sadece Galatasaray'a yenildik. Bu bizim motivasyonumuz için çok önemli. Zor bir maç izleyeceğiz. Bu maçta Fenerbahçe daha şanslı” dedi.

 

BU TAKIM SIFIRDAN KURULDU

Derin Futbol editörü Onur Yıldız'ın Sumudica'ya “Gelecekte Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük takımları çalıştırmak ister misiniz sorusunun üzerine ise Rumen çalıştırıcı şu açıklamaları yaptı;

“Bence bu çok zor. Kayserispor ve Gaziantep F.K'da iyi sonuçlar aldım. Bu takımı geçen sene de sıfırdan kurdum, şu ana kadar iyi sonuçlar aldım. Ben Türkiye'de sadece yabancı bir teknik direktörüm, Sumudica'yım. Türkiye'de büyük takımların başına geçmek kolay değil. Şimdi söyleyeceğimi dikkatle dinleyin. Eğer benim elimde Türkiye'de ki 4 – 5 büyük takımdan biri olsaydı çok kolay şampiyon yapardım. Evet bu takımların biri bende olsaydı şampiyon olurdu. Büyük tarihi, bütçesi ve iyi futbolcuları olan bir takımım olsaydı şampiyonluğa oynayacağım dan eminim”

 

EN İYİSİ GALATASARAY

Bu sezon süper ligde çok tehlikeli bir takımın olduğunu kaydeden Sumudica, “Her zaman tecrübeliler, her şeyleri var, her şeyi yapmayı biliyorlar, bu takım Galatasaray. Fatih Terim gibi tecrübeli bir isimleri var iyi bir yapıları var. Her zaman ön sıra için savaşıyorlar” dedi.

 

BEN DELİ DEĞİLİM

Maçlarda agresif görüntü sergilediğini ve kart gördüğü hatırlatılması üzerine Rumen çalıştırıcı şunları söyledi;

“Türkiye'de Başakşehir maçında Rumen hakemle yaşananlarla ilgili bir mesaj verdim. Rumen hakemin yaptığının yanlış olduğunu söyledim. Ben çok dürüst bir adamım, her zaman doğruyu söylerim. Buradan herkese federasyona ve hakemlere bir mesaj vermek istiyorum. Beni yani Sumudica'yı Rumen bir teknik direktör olarak görmeyin. Ben Türk gibiyim, burada memnuniyetle çalışıyorum. Lütfen bana ayrımcılık yapmayın.  Bazı maçlarda beni avlıyorlar, bazen hiçbir şey demiyorum, hemen bana sarı kart gösteriyorlar. Ben çok yumuşak bir teknik direktör olduğumu söylemiyorum. Bu benim yapım, takımıma motivasyon vermek istiyorum. Agresif olmak istiyorum çünkü bu benim takımım, eğer ben kenarda uyursam, takımım da sahada uyur. Ben böyle bir teknik direktörüm ama deli değilim. Türk halkı, Sumudica'nın deli olduğunu düşünmeyin. Evet ben şehrim ve takımım için deliyim. Ben kimseye hakaret etmem, hakemlere hiçbir şey yapmıyorum. Eğer bir hakem gelip Sumudica bana hakaret etti desin ona ne isterse veririm. Asla hakaret etmem ve aynı zamanda saygı bekliyorum”

 

AHMET ÇAKAR'DAN ÖVGÜ

Derin Futbol yorumcularından Ahmet Çakar, telefonla programa katılan Sumudica'nın konuşmasını ardından Rumen teknik adamı övdü.

Marius Sumudcia'nın oldukça zeki bir insan ve çok başarılı olduğunu aktaran Çakar, “Süper ligde yer alan 21 takımın teknik direktörlerinin IQ'lerinin ölçüsü yapılsa kesinlikle Sumudica ilk sırada gelir. Başarısının altında da çok zeki bir insan olmasından kaynaklanıyor. Ama ne yazık ki Türkiye'de bu adamı şamar oğlanına çevirdiler fakat bunu hak etmiyor” diye konuştu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?