USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son dakika | Şark çıbanı kabusu geri döndü! Salgın 20 bin kişiyi vurdu

Son dakika haberler: Suriye'de Barış Pınarı Harekatı bölgesinde şark çıbanı olarak bilinen Leishmaniasis vakalarında ciddi bir artış görüldü. 20 binin üzerinde insanı etkileyen salgında Türkiye destekli Tel Abyad ve Rasulayn Yerel Meclislerine bağlı sağlık ekipleri salgını kontrol altına almak için harekete geçti. İşte şark çıbanı salgınından son dakika görüntüleri ve çarpıcı açıklamalar

Son dakika | Şark çıbanı kabusu geri döndü! Salgın 20 bin kişiyi vurdu
07-12-2021 10:10
07-12-2021 10:13
Google News

Son dakika haberler... Barış Pınarı Harekatı bölgesinde şark çıbanı olarak bilinen Leishmaniasis vakalarında artış görülmesi üzerine, Türkiye destekli Tel Abyad ve Rasulayn Yerel Meclislerine bağlı sağlık ekipleri, salgını kontrol altına almak için harekete geçti.

İşte bölgeyi etkileyen şark çıbanı salgınından son dakika görüntüleri ve yetkililerden gelen kritik açıklamalar;

Tel Abyad ve Rasulayn Yerel Meclisleri, iki ilçede yaşayan halkın sağlığını korumak, bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek ve özellikle vakalarında artış görülen şark çıbanı hastalığı riskini azaltmak amacıyla yoğun çalışmalar başlattı.

TÜRKİYE DESTEK VERİYOR; İLAÇLAMA YAPILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı 6 ilaçlama aracı, her iki ilçede sazlık, durağan su, dere ve kanalizasyon yataklarında ilaçlama çalışmaları yaptı.

Diğer yandan her iki ilçenin kırsal kesiminde yeni merkezler için sağlık ekipleri eğitilmeye başlandı.

AA muhabirine konuşan Rasulayn Yerel Meclisi Sağlık Müdürü Rakan Cellüd, savaşın getirdiği sağlıksız yaşam koşullarının ve kırsaldaki yerleşimlerin sağlık merkezlerinden uzak olmasının, şark çıbanının yayılmasına neden olduğunu söyledi.

Cellüd, artan vaka sayılarının ardından hastalığı önlemek için Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ile acil toplantı düzenlendiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?