USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Son dakika: Biden 'anlaştık' deyip Rusya'yı titretecek yaptırım kararını duyurdu

Son dakika haberi: Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil koduyla toplayan ABD Başkanı Joe Biden'ın zirve sonrası yaptığı açıklamada "G7 liderleri Rusya’ya sert ve yıkıcı yaptırım paketleri üzerine anlaştı" dedi.

Son dakika: Biden 'anlaştık' deyip Rusya'yı titretecek yaptırım kararını duyurdu
24-02-2022 22:00
Google News

Son dakika haberi... Beyaz Saray'dan Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladığı bildirildi. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, gazetecilere yaptığı yazılı açıklamada, Biden'ın sabah saatlerinde Beyaz Saray Durum Odasında ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldiğini bildirdi. Toplantıda, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası bölgede yaşanan son gelişmelerin ele alındığı aktarıldı.

Biden zirve sonrası yaptığı açıklamada, "G7 liderleri Rusya’ya sert ve yıkıcı yaptırım paketleri üzerine anlaştı" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, toplantı sonrası Rusya'nın saldırılarına ilişkin alınan kararları açıklıyor: 

Uluslararası hukukun ihlalinin yaşandığını görüyoruz. Putin Ukrayna'ya karşı bir savaş açtı. Bir kaç dakika içerisinde tanklar askerler şehirlere girdi. Putin saldırgandır Putin bu savaşı kendi seçmiştir. Şimdi hem kendisi hem ülkesi bunun sonuçlarına katlanacaktır.

Attığımız adımların Rusya üzerindeki etkisini görüyoruz. Rus bankasının işlemlerinin 3'te 1'inin Amerikan borsasında sınırlandığını söyleyebilirim Rusya'nın en büyük ikinci bankası. Rusya'nın Dolar, Euro ve Yen ile işlem yapmasını engelleyeceğiz. Finansman olsun teknoloji olsun sanayi olsun birçok alanda bazı kısıtlamalar olacak.

NATO topraklarının her karışını savunacağız.

KANADA'DAN DA YAPTIRIM AÇIKLAMASI GELDİ

Kanada Başbakan Justin Trudeau, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı nedeniyle 58 Rus kişi ve kuruluşa para cezası ve tüm ihracat izinlerinin durdurulmasını içeren yaptırım paketini duyurdu.

NELER YAŞANDI?

Rusya, 2021 sonlarında Ukrayna sınırında on binlerce asker konuşlandırmaya başlayarak dikkatleri üzerine çekti. ABD, Rusya’nın işgale hazırlandığını yinelerken Rusya bunu reddetti. Batılı ülkeler Rusya’yı yaptırımlar uygulamakla tehdit ederken Moskova yönetimi, Donbas’taki ayrılıkçı yönetimleri tanıdı ve 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarına askeri harekat başlattı.

Rus lider Vladimir Putin, amaçlarının "Kiev tarafından soykırıma maruz kalan insanları korumak, Ukrayna’yı Nazizm'den ve militarizmden arındırmak" olduğunu savunarak Ukrayna ordusuna silah bırakma çağrısı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?