USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Skandal kongreye 'terör' soruşturması! Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da HDP'nin gençlik kongresinde 'terör örgütü propagandası' yaptıkları gerekçesiyle 16 kişi gözaltına alındı.

Skandal kongreye 'terör' soruşturması! Çok sayıda kişi gözaltına alındı
26-12-2021 21:33
Google News

HDP Gençlik Merkezi'nin, Eş Genel Başkan Mithat Sancar'ın da katılımıyla Diyarbakır'da bir düğün salonunda gerçekleştirilen 3'üncü olağan kongresinde, 'terör örgütü propagandası' yaptıkları gerekçesiyle 16 kişi, kongre çıkışında gözaltına alındı.
 

HDP Gençlik Meclisinde terör örgütü PKK elebaşına selam durdular: Gençlik Apo'nun fedaisiHDP Gençlik Meclisinde terör örgütü PKK elebaşına selam durdular: Gençlik Apo'nun fedaisi




TERÖRİSTE SAYGI DURUŞU

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP'li bazı milletvekillerinin katılımıyla merkez Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede, terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Kongrede, etkisiz hale getirilen teröristler için sözde "saygı duruşu"nda bulunuldu, slogan atıldı, sinevizyon gösteriminde Öcalan'ın eski bir konuşmasına ve fotoğraflarına yer verildi.

 "TERÖR" SORUŞTURMASI BAŞLATILDI: ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, kongrede "terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Kongrenin sonunda, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar oldu.

EGM'DEN AÇIKLAMA!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından, HDP'nin Diyarbakır programıyla ilgili yapılan açıklamada, “26 Aralık 2021 günü saat 10.00'da HDP'nin Diyarbakır Kaplan City Düğün Salonu isimli yerde gerçekleştirdikleri programda; katılımcılar tarafından terör örgütü propagandası yapıldığı ve suç ve suçlunun övüldüğünün tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 16 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır” ifadelerime yer verdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?