USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Şirinler ve Sarallar çetesi davasında örgüt lideri Ümit Saral’a ceza yağdı

Şirinler ve Sarallar çetesinin ortada narkotik gelirinin paylaşımında çıkan ağız dalaşı ve peşi sıra değişik yıllarda meydana gelen saldırılarda 7 ferdin ölümüne bağlı davada değişmeyen açıklandı. Mahkeme, örgüt lideri Ümit Saral'ın 3 kere ağırlaştırılmış müe

Şirinler ve Sarallar çetesi davasında örgüt lideri Ümit Saral’a ceza yağdı
22-09-2021 16:57
Google News

Şirinler ve Sarallar çetesinin ortada narkotik gelirinin paylaşımında çıkan ağız dalaşı ve arkası sıra değiştirilmiş senelerde meydana gelen saldırılarda 7 ferdin ölümüne bağlı 8'i mevkuf 28 sanıklı davada değişmeyen açıklandı. Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmaya birtakım mevkuf sanıklar SEGBİS ile bağlanırken, ötekiler yargıevi salonunda amade bulundu. Duruşmaya tutuklanmadan sanıklar ile yan avukatları da katıldı.

"Savunma hakkım kısıtlanıyor”
Duruşmada savunması sorulan Ümit Saral, mahkemenin defans hakkını kısıtladığını tez ederek, “Benim başka sanıklar ile tek irtibatım yoktur. Avukatım ile hapishane görüşmelerim pırtı altında tutuluyor. Orada hata ortak nesne söylesem aleyhime kullanılır. Rahat konuşma yapamıyorum. Savunma hakkım kısıtlanıyor” dedi.
Diğer sanıklar da üstlerine müeccel suçlamaları ikrar etmeyerek aklanma talebinde bulundu. Sanıkların savunmasının arkası sıra kararını açıklanan mahkeme, Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık Fenerbahçe Tribün Lideri Mehmet Altunkaynak'ın öldürülmesi dosyasının bu yargıevi dosyasıyla birleştirildiğini fakat dosyadaki delillerin elan dört dörtlük şekilde toplanmamış olması dolayısıyla bu dosyanın dava dosyasından ayrılmasına değişmeyen verdi.

Örgüt liderine ceza yağdı
Mahkeme heyeti Ümit Saral'ın ‘suç yapmak üzere örgüt ihdas ve yönetme', 2 defa ‘kasten öldürme', ‘tasarlayarak öldürme', 12 defa ‘kasten yaralama' ve ‘hırsızlık', 2 defa ‘tasarlayarak öldürmeye azmettirme', ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüse azmettirme', ‘suç eşyasının katılması yahut ikrar edilmesi', ‘özel yaşamın gizliliğini ihlal', ‘6136 mahdut yasaya muhalefet' suçlarından 3 defa ağırlaştırılmış müebbet, 2 defa müebbet ve 75 sene 3 ay hapisle cezalandırılmasına değişmeyen verdi. Mahkeme, 10 sanığı ‘örgüt üyeliği' suçundan 2'şer sene 6'şar ay hapse mahkum ederken, 7 sanığın ise ‘örgüte uzuv olmamakla beraberce örgüt namına kusur işlemek' suçundan 10 ay ayrımlı hapisle cezalandırılmasına değişmeyen verdi. Kararda Güngören Yürüyüş Yolu'nda 2 ferdin öldürülmesi vakasıyla ait 3 sanığın 2'şer defa müebbet hapishane ve ‘tasarlayarak öldürmeye adım etme' suçundan ayrımlı bütün 25 sene hapisle cezalandırılmasına değişmeyen verildi. Sanıklar Ümit Saral, Ferhat Solmaz, Serhat Pozkurlu, Korhan Fidan, Murat Aslan, Umut Yuva, Adem Kırmacı ve suça sürüklenen bebek (SSÇ) S.U.'nun egemenlik ile beraberce mevkufiyet hallerinin devamına hükmedildi.

İddianameden
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden hazırlanmakta olan iddianamede, Ümit Saral'ın lideri bulunduğu kusur örgütünün emektar enerjisini yeniden düzeltmek düşüncesince Mehmet Şirin ile anlaşarak öz gücüne müdahale etmiş bulunduğu belirtilmişti. İddianamede Saral ile Şirin'in arsıulusal narkotik ticareti icra ettiği da belirtilerek, aralarında dirimsel paylaşımı dair huzursuzluk çıkmış bulunduğu aktarılmıştı. Yaşananlar dolayısıyla 7 ferdin değiştirilmiş senelerde ve yerlerde öldürülmüş bulunduğu kaydedilmişti. Ümit Saral üzerine ‘suç yapmak üzere örgüt kurmak, ‘7 defa taammüden öldürmek', ‘öldürmeye teşebbüs', ‘Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet', ‘resmi belgede sahtecilik', ‘kasten yaralama', ‘nitelikli hırsızlık' suçlarından 7 defa ağırlaştırılmış müebbet hapishane ve 74 yıldan 147 yıla derece hapishane cezası arzu edilmişti. İddianamede başka sanıklar üzerine ise ayrışık suçlardan ayrımlı oranlarda hapishane cezası arzu edilmişti.

Melike İnal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?