USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Şimşek: Yargı reformuna ihtiyacımız var

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. "Belediye meclisleri aldıkları kararlarla önemli rantlara imza atabiliyor" diyen Şimşek, “Yargı reformuna ihtiyacımız var. Çünkü yargı maalesef yeterince hızlı bir fonksiyon iğfal etmiyor. Zaman zaman saç baş yolduran uygulamalar var" şeklinde konuştu.

 Şimşek: Yargı reformuna ihtiyacımız var
06-04-2016 15:27
Google News
Zirvenin açılış oturumunda konuşan Şimşek, “Diyelim ki Türkiye’de 6.5 milyon yalıtımı olmayan ev var, daire var. Biz çıkıp yalıtıma güçlü destek verirsek, bu yeni bir iş fırsatı demek. İşte enerji verimliliği, basit bir boyutu budur. Bu çerçevede 1250’ye yakın reform tasarladık. Hangi kurum neyi yapacak, hangi kaynakla yapacak tamamını belirledik. Önümüzdeki dönemde bunlar uygulamaya konulacak" dedi.

Mehmet Şimşek, “Bizim yolsuzlukla daha güçlü mücadele etmemiz lazım. O nedenle yakında meclisimize siyasi etik yasasını, siyasetin finansmanına ilişkin uluslararası bir yasa gibi bir çok düzenlemeyi getireceğiz. Ve Türkiye şeffaflıkta da, yolsuzlukla mücadelede de güçlü iradesini ortaya koymuş olacak" şeklinde konuştu. 

Şimşek, “Yargı reformuna ihtiyacımız var. Çünkü yargı maalesef yeterince hızlı bir fonksiyon iğfal etmiyor. Zaman zaman saç baş yolduran uygulamalar var" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?