USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Silaha rağbet!

Av malzemesi satıcıları, Gaziantep’te son dönemde silaha artış olduğunu söylüyor.

Silaha rağbet!
08-08-2015 12:54
Google News
Vatandaşların silaha yönelmesinin nedeni ise, hem son dönemde artan terör olayları, hem de av sezonun yaklaşması. Fıstık bahçesi beklemek isteyen vatandaşlar da silah almayı tercih ediyor.

Gaziantep’te av malzemesi satan esnalar 15 gün sonra başlayacak av sezonu nedeniyle silah satışlarının arttığını ifade ederek silahlanmanın terörle alakası olmadığını açıkladılar.

Türkiye genelinde son aylarda yaşanan terör olayları av malzemesi ve av silahı satan esnafların satışlarını olumlu veya olumsuz etkilemedi. Av malzemesi ve av silahlarının sportif amaçlı kullanıldığını ifade eden av bayileri av sezonun açılmasıyla birlikte av malzemesi satışlarının daha iyi olmasını ümit ediyor. Av sezonunun 15 Ağustos 2015 başlayacağı ve kanunsuz avlanmanın cezalandırılacağı açıklandı. Av sezonunun açılmasını bekleyen av malzemesi satıcıları düşüncelerini açıkladılar.

Enver Dai: “15 yıldan beri av malzemesi satışı yapıyorum. Sektörün durumu sezon kapalı olduğu için biraz gevşek bir haldeydi. Bizim yöremizde silaha çok meraklı insanlar yaşıyor.  Av sezonu yaklaştığı için satışlarımıza olumlu yönde etkisi var o da tetikleyebilir ve çok sayıda silah alan var. Fıstık sezonu yaklaştığı için insanlar araziye çıkıyor, gece kalıp fıstığı bekliyor. O yönden satışlarımızda biraz hareket var. Bireysel silahlanma var ama son terör olaylarının etkisi de oldu. Silah satışlarımız normal öyle aşırı derecede ilgi yok.”

Murat Büyükköse: “15 yıldır av malzemesi satışı yapıyorum. Piyasada olduğu gibi bizim sektörde de önemli bir durgunluk var. Her sektör birbirine bağlı olduğu için bizimde işlerimiz durdu. Terör olaylarıyla ilgili değil ama insanlar silaha meyil göstermeye ve silahın ne olduğunu merak etmeye başladılar. Türkiye’de yaşanan terör olaylarının av silahı satışına pek bir etkisi olmadı. Biz genelde avcılara hitap ettiğimiz için av silahı satıyoruz. O nedenle terörle ilgili silah alan yoktur. Bizim sattığımız ürünler sportif amaçlı olduğu için ava hitap ediyoruz. Av sezonu da 15 gün sonra açılacak o zaman satışlarımızın daha iyi olmasını temenni ediyoruz.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?